St. Vincent og Grenadinene er et eget land i Karibia, (og ikke en del av Grenada, som ligger lengre sør)
Special- Gatehunden som ble funnet radmager, haltende, og nesten uten en pelsdott på kroppen. Nå en tillittsfull og logrende familiehund.
Utsikten fra det gamle fortet på toppen av øya, mot Mustique.
Naboene til Peter og Britt.
Lower Bay, utsikt fra verandaen til Mariann.
Augusta- en av hundene til Mariann.
Fergene mellom øyene er gamle norske fjordferger!
De fleste Bequia-hunder kan smile bredt etter at Mariann kom til øya.
Julefeiring som planlagt
Sydhavsparadiset.
Admirality Bay.
Utsikten fra Bequia.
Julefeiring som planlagt
Bequia Express- en norsk ferge fra Ålesund!
Peter med 2 CV en.
Seilas ble passet godt på av hundene og kattene til Mariann.
"Bequia Irregulars"- bilskiltet på 2CV en til Peter.
Marianns eks-mann Peter og Britt foran det nye huset.

Julefeiring som planlagt

Den tradisjonelle julefeiringen på Bequia for de norske ARC-seilerne går som planlagt, til tross for at hovedpersonen Mariann for tiden er syk. 

Publisert Sist oppdatert

 STORT FOTO: Peter Røren og samboer Britt Hamre med hunden Special foran bilen til Mariann. Foto t.h: Britt og Peter utenfor det orkansikre huset på Bequia. Alle foto: Linn Krogh Hansen

Bequia, St. Vincent og Grenadinene:

– Vi har bestemt oss for å arrangere julefest med gløgg og pepperkaker for de norske langturseilerne som Mariann har invitert, forteller Mariann Palmborgs eksmann og forfatter Peter Røren.

Mariann er kjent for sine julefeiringer for nordmenn på den idylliske Grenadin-øya.  Men da  Seilas besøkte Bequia  hadde hovedpersonen desverre reist utenlands på grunn av sykdom. Eksmannen Peter Røren, som Mariann seilte sammen med fra Norge i 1984, var derimot nettopp ankommet fra Norge sammen med samboer Britt Hamre.

Pepperkaker og tropegløgg

Selv om Peter og Mariann etter å ha havarert med båten og gått i land i Karibia valgte å skille lag, er de fortsatt gode venner og har begge hus på øya. Peter og Britt forteller at de derfor vil gjøre det de kan for at de norske langturseilerne skal få den julen de forventer, med pepperkakar og gløgg til store og små.

– Arrangementet blir mest sannsynlig oppe hos Mariann, ettersom hun har litt mer hageplass enn oss. Men å lage 40 kilo pepperkake deig kan jo bli artig. ..Heldigvis får vi besøk av familie som kan hjelpe til litt, bedyrer Britt og Peter, som er fulle av beundring for hva Mariann har fått til på øya.

Kjempeinnsats for lokalsamfunnet

I tillegg til juleferingene har  Mariann flere prosjekter på øya. Blant disse er støtte til The Sunshine School, et  skoleprosjekt for handikappede barn, samt at hun er veldig engasjert i de firbente innbyggerenes ve og vel. Hun driver blant annet et løshundprosjekt  med vaksinering og stell av  syke og underernærte hunder. Takket være hennes innsats er de fleste hundene på øya i god form. Selv har hun tatt til seg flere av dem, og har for tiden fire hunder og to katter i huset.

Flere Seilas har snakket med, både utenlandske beboere og lokale vincentianere, forteller at Mariann har gjort en helt enestående innsats for øya, noe den ferske diplomen fra ledelsen på The Sunshine Scool også understreker. Seilas´lesere sørget tidligere i år for en kronerulling for at Mariann skulle få råd til en ny bil, da den gamle sviktet. Bilen brukes blant annet til frakt av hunder på øya.

Havarerte på rev

Mariann og Peter endte opp på Bequia etter å ha havarert utenfor Union island i Grenadinene med sin selvbygde  49 fots Colin Archer-skøyte "Fredag". Det som skulle bli en seks år lang jordomseiling endte på et korallrev i St. Vincent og Grenadinene. 

– Der ute haverte vi. Da var det bare å svømme i land. Og siden har vi blitt her, sier Peter og peker utover havet.  Resultatet av den havarerte drømmen ble foruten hus på Bequia også boken "Kakkerlakkenes død", som kan kjøpes i vår bokhandel.

Se flere ferske bilder fra Bequia i vår billedspesial