Informasjon fra Bundefjorden Seilforening

«Masito»s eventyr på Gotland Runt

Gotland Runt er en regatta som starter i Sandhamn ved Stockholm, med en bane på 352 nm som runder Gotland.

Eivind Bakke • «Masito» tok ferden til Sandhamn rundt kysten av Sverige og der hoppet mannskapet på. Åtte deltok på selve regattaen, med fem bidragsytere utenom. Turutstyret ble løftet ut og lagt i biler og regattaseilene ble satt på. Med båter fra Sverige, Finland og Tyskland var det kun to båter med fra Norge: «Masito» og «Enderpearl». 

Regattaen startet i moderat vind som økte til sterk med voldsomt regn opp til Svenska Högarna. Vi traff godt på de store vindskiftene ned mot Gotland, men tapte noe der det var full kryss. Regnet ble til sol og det var en fantastisk seilas videre. Gjennomsnittsfarten var 7,7 knop i over to døgn, med toppfart på 12,7 knop. Vi satte stort fokus på hyppige vaktskifter, matservering og vannrunder. Dette bidro til et konstant uthvilt og konsentrert mannskap gjennom hele regattaen. 

Utseilt distanse ble 389 nm og resultatet endte i øvre halvdel i klassen og på 85. plass totalt, som beste norske båt foran «Enderpearl». KSSS arrangerte en fantastisk bra og profesjonell regatta. Vi anbefaler virkelig alle til å delta på Gotland Runt!

Etter fullført regatta ble det avslutningsfest i Sandhamn og turen hjemover gikk gjennom Götakanalen. Vi har logget vel 1500 nautiske mil og rundt 350 timer underveis. Hva blir det neste eventyret for «Masito»? Vi får se, men Fastnet Race, Baltic Sea Race og Kielerwoche har vært nevnt. 

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.