Arne Isaksen • Med over 1700 frivillige arbeidstimer fra vår fantastiske dugnadsgjeng, står vårt nye anlegg nå ferdig. Barn, unge og deres foreldre er nå superfornøyde og glade for fasilitetene som endelig er på plass.
Selve åpningen ble foretatt fredag 13. mai av varaordfører i Oslo, Abdullah Alsabeehg. Han holdt en fin tale og forstod at vi hadde strevd noen år for å få til dette fine anlegget.
Etter åpningen ble det servert kaffe og kake til de tredvetalls fremmøtte. En entusiastisk varaordfører fulgte opp med å følge en treningsseiling for Optimistene og brukte god tid hos oss. Sånne politikere setter vi stor pris på. Tilbakemeldingen fra barn og unge er at de er superfornøyde med det nye anlegget. Det er en stor glede i foreningen over endelig å ha fått på plass disse fasilitetene
Onsdagsregattaer i Bundefjorden
Bundefjorden Seilforeningen har trolig Norges beste onsdagsregattaer, kanskje spesielt om man ser på respittseiling.
Arne Isaksen • Vi har valgt å holde på at regattasjefansvaret går på rundgang. De mest aktive båtene har alle ansvaret én onsdag hver sesong. Onsdag 25. mai var det min/vår tur. Dette var samme dag som Skagen Race, så det var litt redusert antall båter - men mye vind.
Vi fikk lagt startlinja og kom oss på plass, nesten på sekundet. Jeg fikk trykket på knappen for å få startsignalet og opp med riktig flagg. Og gitt riktig informasjon på VHF. Heldigvis ingen tjuvstart denne onsdagen, for DET blir jo litt stress ...
«Det står i seilreglementet!»
Seilerne er drevne, så mange var svært tett på linja. Jeg husker fra min tid som helt fersk seiler at signaler og flagg var vanskelige å holde orden på, midt oppe i alt det andre man skal holde orden på i start-stresset. Jeg husker vi seilte bort til startbåten og spurte og fikk surt svar om «det står i seilreglementet!»
I Bundefjorden ønsker vi å ta i mot nybegynnere på best mulig måte, så vi teller ned på VHF, forklarer hvor vi er i prosedyren og hvilken klasse som nå skal starte. Har du VHF så skal det ikke være så vanskelig å få startet din egen start-klokke. Det blir jo ikke mindre rettferdig av at alle får sjansen til å få orden på timingen.
Ventetid
Etter start er det mest å vente i startbåt. Vi venter helt til siste båt er i mål. På mange måter er jo de siste, tregeste båtene de ivrigste seilerne. De holder ut, er mye lenger på banen enn vinnerne og vet jo selv at det ikke blir noe topplassering heller. Som en ren hyllest til tar vi dem i mål og ser bort fra reglementets regel om maksimal tid. Den regelen er vel først og fremst laget for de dagene der vinden dør helt? Det blir jo heller ikke urettferdig om vi en vindfull dag holder ut og venter på de siste.
Kanskje nybegynnerne også bør hive seg med i startbåt en onsdag (alltid OK med et par ekstra hender)? Da tror jeg de vil de lære mye. Vi har ofte en dreven seiler i startbåt som kan ta med noen lærevillige i bøyebåt og forklare/diskutere de ulike valgene som gjøres ute på banen. Vår mann som ble med denne onsdagen, egentlig for å ta bilder, kom tilbake og var begeistret for alt han hadde lært av å både se og diskutere fra følgebåt.
Neglespretten
Bundefjorden seilforening arrangerte Neglspretten for joller helgen 7. - 8. mai, en regatta som inngår i Oslo og Akershus seilkrets’ (OAS) serie av regattaer spredt over vår- og høstsesongen.
Arne Isaksen • Arrangementet ble klubbens første anledning til å vise frem det flotte, nye jolleanlegget til seilere utenfor vår egen klubb. Å kunne innvie anlegget vårt med en slik regatta var stor stas både for våre egne seilere og for bidragsytere i klubben som var med å arrangere.
Erik Kristiansen, som har vært den viktigste ildsjelen for å realisere drømmen om et ordentlig anlegg på Myren, var regattasjef for anledningen.
Til start stilte totalt 16 ivrige optimistseilere, fordelt på klassene U10, U12 og U15. Det var strålende sol gjennom hele helgen, men noe varierende vindforhold. Vi fikk likevel gjennomført tre fine seilaser på lørdagen, og to seilaser på søndagen.
I klassen U12 stakk Lotte Marie Thorseth (BSF) av med seieren, mens Helena Hafver Rønjum (BSF) vant klassen U15.
U10 seilerne seilte på en egen bane på lørdagen, men på søndagen fikk de bryne seg på samme bane som de eldre seilerne. Denne utfordringen tok de på strak arm, godt ledet av egen trener. Bundefjorden ønsker å takke alle seilere og arrangører som bidro til å skape et flott arrangement.
Alle skal med
Det er viktig for oss at alle føler seg velkomne i Bundefjorden Seilforening. Vi prøver etter beste evne å ta godt i mot nye seilere, enten det er nybegynnere i Optimist og deres foresatte eller nye, litt eldre seilere.
Arne Isaksen • Å ha et godt og åpent forhold til alle som kommer til oss er et mål. Også seilere fra andre foreninger som seiler regatta hos oss skal sitte igjen med inntrykk av at vi er en forening som tar godt i mot våre gjester.
Andre grupper vi prøver å ha et godt forhold til er naboene, velforening og andre i lokalmiljøet. På tross av dette får jeg stadig forespørsler om hva vi gjør for å inkludere grupper som vi i dag ikke favner i særlig stor grad. Det være seg tilbud til ressurssvake grupper, flyktninger og andre grupper som kunne ha godt av en dag eller to på fjorden. For å bidra litt på denne fronten har vi i år inngått samarbeid med Vindskift, og når dette leses håper jeg vi har gjennomført en fin kveld på fjorden for ungdom som ellers ikke ville fått dette tilbudet.
Responsen fra de medlemmene som er spurt om de kan bidra har vært meget positiv. Vi skulle gjerne gjort mer, men litt er bedre enn ikke noe.
Fra seilforeningene
SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.