
Å kjenne sin historie
Cato Zahl Pedersen ser fram til en sesong med ny havn på Steilene, og minner om viktigheten av dugnadsånd og samhold på tvers av generasjoner.
Cato Zahl Pedersen, leder • 28. februar var jeg i begravelsen til vårt æresmedlem Jorunn Søderlund. Hun var en av de seks i de tre familiene Sletten, Berntsen og Søderlund, som for rundt 40 år siden, var helt sentrale i seilforeningens etablering på Steilene. De var nøkkelen i en fantastisk tid med dugnad, seiling og samhold. Vi alle bidro litt.
Det å kjenne sin historie er viktig for motivasjonen til å bygge videre på det gode fundamentet vi har på Steilene. «Ein skigard kan kje vara evig, veit du.» Ei kan våre over 30 år gamle brygger. Etter et par år med prosjektering og finansiering kan vi nå ønske velkommen til en flunkende ny havn. Det er vi stolte over. Særlig kan vi takke havnesjef Stein Ødegård for en stødig hånd med prosjektet. Også bryggene i Alværn Småbåthavn skinner nye i betongen. Der har Bjørn Clausen, leder og vår representant i sameiet, stått i en tyngre og langtrukken prosess med naboklager. Nå er det historie. En ny epoke kan starte med fokus på våre kjerneoppgaver: Å skape aktivitet for store som små. Vi kjenner på en tid hvor dugnadsarbeid og frivillighet ikke er like åpenbart som «før i tiden». Vi er heldige som har et stort og godt jollemiljø, hvor rekrutteringen også er tilfredsstillende.


Jeg har et inderlig ønske om at vi i enda større grad klarer å etablere et sterkere fellesskap med alle de flotte voksne rundt jolleseilingen. Det er den unge generasjonen som er foreningens fremtid. Å få enda flere hender til å løse kiosksalg, vertskap og andre frivillige oppgaver vil gjøre «byrden» mindre og opplevelsen større for alle involverte. For en ting er sikkert: Seilaktiviteten krever en struktur i utstyr, anlegg og folk som kun kan løses med frivillig innsats. Den sosiale opplevelsen på tvers av generasjoner er et gode vi har, men det krever en innsats av oss. Når det er sagt vil jeg også applaudere det økende samarbeidet jeg registrerer på tvers av klubber i Indre Oslofjord. Kommende sesong vil vi se flere som reiser begge veier over fjorden for å delta i hverandres tilbud. Det er en konstruktiv måte å utnytte ressursene på, og skaper både bedre trening og sosialt fellesskap. Fred over Jorunn Søderlunds minne. La hennes innsats den gang være en inspirasjon for hver og en av oss til å yte «det lille ekstra» for vårt virke i dag. Og velkommen til nye Steilene!
Les også