ILCA VIKINGS TRENINGSLEIR 2024: Start i Hankøsundet

ILCA Vikings på Hankø

Treningssamling i regi av landslagsseilerne

Publisert

Melding fra Norges Seilforbund:

Denne helgen arrangerte ILCA landslagsseilerne Christoffer Sørlie, Theodor Middelthon og Jens Ørjavik en intensiv treningssamling for 17 ivrige seilere på Hankø. Gjennom en kombinasjon av teori og praktisk trening fikk deltakerne verdifull innsikt og erfaring, og denne helgen har bidratt til å styrke den delingskulturen som er så viktig for norsk seilsport .

Startet i lite vind, men søndag fikk seilerne prøve seg i  frisk bris

Helgen startet med lite vind, noe som ga en perfekt anledning til å dykke ned i teori . Deltakerne fikk en gjennomgang av videoopptak fra landslagets arkiv og en grundig gjennomgang av viktige racing konsepter. Det ble også delt detaljer om hvordan landslaget strukturerer sine treningssamlinger, samt teknikker for seiling i ulike vindstyrker . For å forsterke læringen brukte trenerne en fysisk båt på land til å demonstrere hengeteknikker og optimale posisjoner.

ILCA VIKINGS TRENINSLEIR, HANKØ 2024

Da vinden kom tilbake søndag, fikk seilerne endelig testet kunnskapen ute på vannet i flotte forhold, 7-10 m/s . Deltakerne viste hele helgen stort engasjement, stilte spørsmål og jobbet målrettet for å forbedre seg. Trenerne uttrykte stor tilfredshet over innsatsen, nivået og motivasjonen blant deltakerne. - Vi i ILCA Vikings er veldig fornøyde med innsatsen og engasjementet fra seilerne denne helgen. Det er inspirerende å kunne dele kunnskap og erfaring med så motiverte utøvere, og det gjør at vi ønsker å arrangere flere slike samlinger fremover, sa Christoffer Sørlie på vegne av ILCA Vikings.

Fredrikstad Seilforening stilte med fasiliteter og utstyr som gjorde samlingen mulig .