KLARE: Line Flem Høst, Mina Mobekk, Hermann Thomasgaard, Marie Rønningen og Helene Næss er klare for OL.

Blant de beste i historien

Årets OL lag presterte som forventet og vel så det

Publisert

Ikke siden OL i Helsinki i 1952 da vi fikk en gull, to sølv og en 6. plass, har norske seilere prestert et bedre OL. Med bronse til Line Flem Høst, 4 plass til Helene Næss og Marie Rønningen som kunne har vært medalje uten en tvilsom disk for tjuvstart, 5. plass i Hermann Tomasgaard og 12. plass til Mina Mobekk, presterte de norske seilerne på høyde med de mest optimistiske anslag. De har nå grunn til å reise hjem med hodene hevet, klar til å gå på nye oppgaver, helst mot OL i 2028.

Mister flere medaljehåp

Dessverre synes det klart at Herman Tomasgaard gir seg etter denne sesongen. Han har fullført utdannelsen sin og har allerede sikret seg en god jobb. Etter å ha vært på topp i Optimist og Laser/ILCA7 i 15 år synes han det er på tide å sette en ny kurs i livet sitt. Det sammen synes nok Helene Næss og Marie Rønningen, selv om den skuffende OL avslutningen kan får dem til å ombestemme seg. Line Flem Høst fortsetter trolig og at Mina Mobekk fortsetter kan vi ta for gitt.

På gang

De seilerne som skiller seg ut som utfordrere til dagens OL lag kommer først og fremst fra Pia Dahl Andersen og Nora Edland i 49erFX. De unge jentene pustet allerede Helene og Marie i nakken og har alle muligheter til ytterligere fremgang de neste fire årene. Det samme gjelder Maya Gysler og Tuva Oppedal i IQfoil, samt Christoffer Sørlie og Theodor Middelthon, nybakt VM vinner i U21, i ILCA 7. Det står sannelig ikke så dårlig til i norsk seilsport og sportssjefen Eirik Verås Larsen får mye spennende å jobbe med i årene fremover.