VM Soling 2024

VM Soling 2024: Terje Wang, Od Godager og Svein Sørensen

Terje Wang skinte om kapp med solen på VMs åpningsdag

Leder VM etter to seilaser. Se videointervju

Publisert
VM Soling 2024, Hankø

 Hankøbanen presenterte seg fra sin alle beste side da VM for Solinger ble blåst i gang i dag, tirsdag 26. juni. 37 seilere fra 11 nasjoner fylte fjorden med fargerike spinnakere i en stabil sønnavind fra 4 til 6 meter i sekundet.

 Treveis bikkjeslagsmål

Den første seilasen utviklet seg til et bikkjeslagsmål mellom BRA78 med Nelson Ilha, Manfredo Florick og Leonardo Mayhofer, NOR 157, «Kjappfot»,Terje Wang med Odd Godager og Svein Sørensen og NOR 156 med Anders Østre Pedersen, Alexander Ringstad og Kjell Inge Heiberg. Wang var først på første merke med god margin til Ihla, mens Pedersen var lenger ned i feltet. Begge lederbåtene var nær ved å runde lemerket feil, men korrigerte seg i siste øyeblikk. Det reduserte imidlertid Wangs ledelse til en knapp båtlengde. Wang så ut til å styrke ledelsen på 2. kryss, men slapp Brasil og bommet på et par vindkantringer rett før runding. Ved kryssmerket var differansen så godt som utlignet. Igjen holdt Wang unna på lensen, men slapp Ilha på neste kryss. Han fikk med seg en gunstig vindkantrilng, plutselig var tetbildet endret og Pedersen som kom sterkt på denne kryssen gjorde duoen til trio. Ilha var først på siste kryssmerke med Pedersen hakk i held. Disse to kjempet durabelig om seieren, med BRA klarte å holde unna. I mål var differansen mindre enn en båtlengde. Wang ble nummer tre.

 Ledet fra start til mål

I den andre seilasen ledet fjorårets verdensmestere Kadu Berenthal, Vilney Goldmeier og Edgar Oppitz i BRA 73 fra start til mål, til tross for at mannskapet hadde brukt natten til å reparere båten etter en alvorlig grunnstøting i Hankøsundet i går, og vant foran Wang med HUN 11, Farkas Litkey, Károly Vezér og Kristóf Wossala på 3 plass.

Wang, Godager og Sørensen leder sammenlagt

Sammenlagt leder nå Wang foran Litkey og Pedersen med Ilha, Florick og Mayhofer på 4. plass. Østerrikes Michael Farthofer er fem foran Varjjas Sandor Endre, Ungarn, men norske storheter som Kristian Nergaard, Johan Barne og Christen Horn Johannessen, Lars Ingeberg med Alf Larsen og Bjørn Johanson, Dag Usterud, Torgeir Pedersen, Herman Horn Johannessen, Lars Horn Johannessen og Harald Blom Bakke, samt Rune Jacobsen, Erling Landsverk og Thom B Haaland sitter på plassene fra åtte til12.

Hetebølge i anmarsj

Torsdag er det meldt lettere vind og opptil 27 grader ved Hankø. Det kan bli en utfordrende dag både for seilerne og tilskuerne på banen.