Bruktbåttips:

POPULÆR: First Class 8 var størt i Indre Oslofjord, og båttypen har vært populær i Færderseilasen.

Del dine erfaringer med First Class 8 

Beneteau First Class 8 er neste båt ut i serien bruktbåttips, og vi ønsker å komme i kontakt med de som har erfaring med båttypen. 

Publisert Sist oppdatert

Bruktbåttips

First Class 8 var langt forut for sin tid, og ble raskt populær i Norge. First Class 8 var en klasse som tiltrakk seg unge seilere på slutten av 80-tallet, og var den «hotte» klassen inntil 11 MOD og Melges 24 tok over på 90-tallet. 

Båten var rimelig som ny, og da klassen ble mindre interessant ble flåten svært rimelig. Mange ble dog seilt hardt og fremstår i dag som slitne, men for en nybegynner er det kanskje ikke så enkelt å skille et godt eksemplar fra et dårlig et.

Hjelp oss med å hjelpe andre 

Av den grunn trenger vi din hjelp når vi skal skrive om First Class 8 i serien bruktbåttips. I serien vurderer vi styrker og svakheter til en gitt båt, og vi bruker lesernes erfaringer som grunnlag for vurderingen. 

Artikkelen er ment å bli en veiledning for alle som vurderer kjøp av båten, og av den grunn er nær sagt alle bemerkninger aktuelle. 

Dette kan gjelde båtens seilegenskaper, dens praktiske løsninger, byggemåte, miljø – generelt sett – dens styrker og svakheter.

Ta kontakt

Ta kontakt ved å sende en e-post til adressen under. Send gjerne en liste med dine bemerkninger, eller ta kontakt så setter vi opp et intervju.