OL

OL: ILCA 6 start med >Line Flem Høst i god posisjon

Dette skjer i Marseilles i dag

Line Flem Høst og Herman Tomasgaard på medaljejakt

Publisert Sist oppdatert

Dagens seilaser i ILCA 6 og 7 er de to siste før morgendagens medaljefinaler. Både Line FLem Høst og Herman Tomasgaard er med i kampen om medaljene. Line ligger på 6. plass, men hun har bare ni poeng opp til bronsen. Herman på 5. plass har litt lenger opp. Han ligger 15 poeng bak, men begge de norske båtene kan med to gode seilaser i dag og en god medaljefinale i morgen sikre seg OL medaljer. Herman har bronse å forsvare fra OL i Tokyo, mens Line ble nummer åtte i Tokyo og har alle sjanser til å forbedre resultater herfra.

Kl 12.15: 9. seilas ILCA 6 med Line Flem Høst. 

kl 13.23: 10. seilas ILCA 6

kl 14.45: 9. seilas ILCA 7 med Hermann Tomasgaard

kl 15.35: 10. seilas ILCA 7

Følg seilasene her

Dagens varsel fra yr.no for Marseille lyder på lett til laber bris fra sørvest. ILCA-seilerne er de eneste som er i aksjon på OL-banene i dag, og dagens seilaser er planlagt på en TV-vennlig bane nær land (Corniche-banen),. Om det skranter med vindstyrken, vil seilasene bli flyttet til en bane lengre ut (Frioul-banen). Med en vindretning fra sørvest, vil vinden kunne stå rimelig uhindret inn OL-bukten, noe som forhåpentlig vil kunne gi noenlunde stabile vindforhold.

Lagleder Eirik Verås Larsen er imidlertid litt mindre optimistisk med hensyn til været enn hva den norske meteorologitjenesten er.

– De franske meteorologene varsler lite vind i dag, men de er også veldig usikre på dagens forhold. Det er usikkerhet knyttet til om og eventuelt når vinden vil kunne fylle inn. Vi får håpe det blir vind nok til å seile to skikkelige seilaser, og at Line og Herman får til to gode race slik at de får knappet litt inn på avstanden til seilerne foran, sier Verås Larsen.