Informasjon fra Norges Seilforbund

37 nye regionaldommere er utdannet til nå i 2024 – og flere skal det bli

Det er mangel på dommere i seil-Norge, men så langt er 37 kandidater fra hele landet nå i ferd med å få sin regionaldommer-utdanning. Nå står foreningene i Indre Oslofjord for tur.

AV MORTEN JENSEN • Norges Seilforbund har som ambisjon at alle regattaer skal kunne direktedømmes, men til det trengs flere utdannede dommere. Og det er det i ferd med å bli. 37 kandidater har i år unnagjort sin teoretiske del av utdannelsen, og nå i sommer vil alle fullføre praksisdelen.

De nye regionaldommerne kommer fra hele landet, men seilforeningene i Indre Oslofjord glimrer med sitt fravær.

– Til høsten skal vi gjøre et løft for dem, og når vesle Gjøvik Seilforening på Mjøsa i sommer har utdannet åtte (!) regionaldommere, har vi som ambisjon og mål at hver av seilforeningene i Indre Oslofjord skal kunne sende minst fem kandidater hver til regionalkurset som starter 12. august, sier Iens Ludvig Høst, som har vært primus motor for utdanningsløftet i våres.

Regionaldommerkurset det inviteres til, består av tre kvelder på Teams fra kl 18:00 til 22:00 12., 13. og 14. august. Deretter blir det et seminar om direkedømming (UF) 15. august – eller 21. august. Det er et fysisk seminar som vil foregå hos Oslo Seilforening på Lille Herbern på Bygdøy (12. august) og hos Bundefjorden på Malmøya 21. august. Deretter avsluttes utdanningen med en valgt praksisregatta.

– Klarer vi å nå målet vi har satt oss, vil vi være godt dekket med regionaldommere med UF-kompetanse, slik at vi i 2025 kan bruke direktedømming i de aller fleste regattaene, sier Iems Ludvig Høst.

Flere dommere betyr sparte kostnader for foreningene, som da slipper å engasjere langveisfarende dommere til sine arrangementer med ditto kostnader.

NSF AKADEMIET 2024

12.–14. augustRegionaldommerkurs
15. augustUF-seminar i Oslo Seilforening
16. augustUF-etterutdanningseminar på Teams
21. augustUF-seminar i Bundefjorden Seilforening

.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.