NM Express

EXPRESS: Express-klubben vil skape et Norgesmesterskap i Moss som vil bli husket. .

– Lett å seile, vanskelig å vinne

NM i Express seiles i Moss 23.25. august. Expressklubben satser stort, og har snakket med nøkkelpersoner om mesterskapet. Disse vil du få lese på SEILmagasinet.

Publisert

Magnus Brun er styremedlem i Expressklubben, og han håper på 50 båter på startlinjen i Moss. Han har snakket med fem aktører som vil være sentrale i forbindelse med norgesmesterskapet. Her kan du lese om Fredik Dukan som er leder av Expressklubben, og som er skipper på «New New Sweden». Har forteller han hvorfor også du bør seile Express. 

16. juli kan du lese interjvu av Øyvind Knudsen, kjent fra Shorthandedmiljøen, og nå regattasjef for Express NM

23. juli Du kan lese om tyskeren Jan Brink, som er tysk mester, og har også vunnet i Danmark. Han tar nå turen opp til Moss for å møte norske seilere.

30. juli kan du lese om Jørgen Wathne. Vestlendingen som er kjent i Melges 24-miljøet har kjøpt seg en Express, og tar turen over fjellet til Moss. 

6. august får du tips fra lokale guruen Vidar Emanuelsen Selju.. 

EXPRESS: Fredrik Dukan er leder for Express-klubben, og er skipper på «New new Sweden»

Fredrik Dukan - Leder av Expressklubben og skipper New new Sweden

Hvilke tanker gjør du deg om NM i Moss?

Jeg tror at dette kommer til å bli et kjempe bra NM. Moss er det nærmeste man kommer en proff arrangør. Moss er et vindsikkert sted, og det er et sterkt expressmiljø på østlandet. Vi har deltakelse fra Tyskland, og forhåpentligvis fra Sverige.

Vi satser på å få mange profilerte entype seilere, for eksempel nyeste tilskuddet i klassen med en «Colberg båt» Jens og Jørgen Wathne har meldt seg på!

Hva er spesielt med Express klassen ?

Expressen er den ledende entype klassen over lang tid. Båten er veldig gøy å seile, samtidig som den er oppnåelig økonomisk for folk flest. Båten har en enkel inngangsbarriere, og komplisert for de som å ønsker å gjøre det komplisert. Båten er lett å seile, og det er vanskelig å vinne!

Hvordan har styret i Expressklassen jobbet for å finne den beste arrangøren til årets NM?

På vårparten i 2023 ble det gjennomført en anbudsrunde hos seilforeninger som vi mener har kapasitet til å arrangere et slikt arrangementet.

Kriteriene gikk ut på:

  • Havnekapsitet
  • Arrangørkapasitet - bemanning og teknisk utstyr
  • Soslaie rammer 
  • Lokasjon, og evne til å tiltrekke seg seilere
  • Køordning for opptak av båter

Styret har også laget en mal for gjennomføring av NM basert tildigerer suksesser og læringer som har blitt gjort tidligere, som arrangøren må følge.

Vi anså Moss som den best egnede etter gjennomført anbudsrunde, og vi gleder oss stort til dette mesterskapet!