SHORTHANDED: Øyvind Knudsen er NM og EM gull i Shorthandedseiling med First 34.7 «Lethe».

Øyvind Knudsen - arrangør av NM i Albin Express

Øyvind Knudsen er arrangør av årets NM og er en ivrig seiler. Han har i år blant annet seilt: Skagen, Two Star, Em Doublehanded, Kaupangleden, og flere.

Publisert

Moss seilforening er en av de arrangørene i Norge med mest erfaring på å arrangere store regattaer. For Moss er NM i Albin Express ren «plankekjøring», og en slik gjennomføring består av etablerte rutiner. 

Hvordan går det med forberedelsene?

Moss hadde Norges Cup for joller med fire baner i våres, og med den logistikken det krever. Dette gikk helt supert, og var en fin generalprøve for NM i Albin Express.

På tross av lite vind, så fikk vi gjennomført nok seilaser for å få en gyldig NC.

RUNDINGSBØYE: Moss Seilforening bruker dataverktøyet Buoy Zone for å få lagt ut bøyene mer presist.

På NC i våres brukte vi dataverktøyet Buoy Zone for å planlegge lengde på bane og sende ut GPS koordinater på hvor merkene skal ligge. Ved å bruke Buoy Zone vil vi treffe ganske nøyaktig på 1 time lengde på banen, gitt at førstemann seiler opptil båtens potensiale, og at vinden er stabil.

Av andre nøkkelpersoner har vi fått på plass Per Bøymo som juryformann, Johan Andresen som måler, og vår rutinerte Glenn Pettersen som regattasjef. 

Ellers er vi i god rute. Det eneste som mangler er innkjøp av øl, og beregning av hvor mye reker vi skal kjøpe inn.

Vi er i dialog med Ekeby gård om å hente inn en Øl Trailer med tappetårn på fredagen. På lørdagen vil det være konsert med Åge Aleksandersen på rabben i Moss, samme sted som Færder seilasen vil ha målgang de neste årene, for de som ønsker det.

Hvilke tanker gjør du deg om mesterskapet?

Vi jobber nå med å gjøre plass i havna, slik at vi får god plass i havna. Vi jobber også med logistikken rundt det å sette ut båter med truck. Alle båter vil bli satt ut med slynger slik at dette vil gå så effektivt som mulig.

Vi legger opp til en booking med Google kalender slik at båtene «booker» seg inn en «time slot» på 20 minutter.

Ved hjemreise blir det prioritet for de som skal reise langt, og bruk av en ekstra havn ved behov. Vi har også en mastekran ved siden av.

Hva er unikt med mesterskapet i år?

Fordelen er at vi pleier å få solgangsbris på denne tiden av året, og behagelige temperaturer som gir fantastiske forhold å seile på.  

Hvor mange båter regner du med å se på startlinjen?

50 båter minimum!

Hvorfor skal folk melde seg på til NM i Moss?

Dette blir en kjempe flott seilhelg med sosialt samvær både fredag og lørdag. For de aller fleste er Moss sentralt for de som bor på østlandet. Seilforeningen ligger 15 minutter gangavstand fra toget som bruker 30 minutter til Oslo S.

Moss er en erfaren arrangør med sentral beliggenhet, vindsikker lokasjon, og har et fantastisk anlegg med gode sosiale rammer!

MOSS: Seilforeningen har et flott anlegg med kort vei ut til stabil vind.

NM Express

Magnus Brun er styremedlem i Expressklubben, og han håper på 50 båter på startlinjen i Moss. Brun har snakket med fem aktører som vil være sentrale i forbindelse med norgesmesterskapet. 

Tidligere kunne du lese om Fredik Dukan som er leder av Expressklubben, og som er skipper på «New New Sweden». Har forteller han hvorfor også du bør seile Express. 

Heri kan du lese interjvu av Øyvind Knudsen, kjent fra Shorthandedmiljøen, og nå regattasjef for Express NM

23. juli Du kan lese om tyskeren Jan Brink, som er tysk mester, og har også vunnet i Danmark. Han tar nå turen opp til Moss for å møte norske seilere.

30. juli kan du lese om Jørgen Wathne. Vestlendingen som er kjent i Melges 24-miljøet har kjøpt seg en Express, og tar turen over fjellet til Moss. 

6. august får du tips fra lokale guruen Vidar Emanuelsen Selju .