Ny båt til Norge

Første Club Swan 42 til Norge

Første Club Swan 42 til Norge

Neste år kommer den første Club Swan 42en til norske farvann. Den raske entypebåten er kjøpt inn av John Langø, Trondhjems Seilforening, som har vært suksessrik på regattabanen med sin X-412.

- Jeg har seilt mye med Espen Kamperhaug og Sverre Tangerud hos Elvström Sobstad og de siste årene har tema om ny båt kommet opp. Men jeg har ikke funnet den rette båten. Før nå, sier John Langø.

Satser nytt. I 8-9 år har han seilt sin X-412 Exquis til mange topp plasseringer i Trondheim og andre regattaer langs vestkysten av Norge. I 2005 vant han blant annet den 100 nautiske mil lange Høststormen i regi av Trondhjems Seilforening med syv timer i pluss på korrigert tid.

Han har vært ytterst fornøyd med sin X-412 i alle årene. Men nå har tiden åpenbart kommet for å bytte farkost. Steget han har tatt er ikke vesentlig når det gjelder antall fot, men heller design.

Langø bestilte en Club Swan 42 i desember og han regner med å få den i løpet av 2008. Nå ligger hans Exquis ute for salg og han regner med å være en sesong uten båt.

Club Swan 42 er egentlig et samarbeidsprosjekt mellom New York Yacht Club (NYYC) og Nautor Swan. Den prestisjefylte yacht klubben valgt i 2005 det finske verftet som samarbeidspartner for å lage en ny internasjonal entype regattaklasse for amatører. Svaret ble Club Swan 42, og Langø får byggenummer 44. Båten er også designet for tur.

Mini. Den har to akterlugarer og den tradisjonelle V-lugaren i baugen. Stilen under dekk bærer preg av minimalisme med mye lyse flater.

Landø har store forventninger til den nye båten. Fartspotensialet bør absolutt innfri: 7,8 knop på kryss og med gennaker på baugspryd bikker den fort over i tosifret fart. Båten har et utrekbart gennakerspryd i karbon, men kan også settes opp med spinnaker.

Det kan godt hende at Langø ikke får lov til å være alene på regattabanen med denne båttypen.

- Det er flere norske seilere som er interessert i å kjøpe Club Swan, forteller Jens Petter Flesvig hos Heitman Marin som er forhandler av båten.