Langtur: Praktiske tips

I BYSSA: Stefania R. Nilsen byr på mange gode råd som vil gjøret livet i byssa og under dekk både bedre og enklere når du er på langtur.
DEN FØRSTE MIDDAGEN: Antiskliduk holder tallerkener på plass, men når det er store bølger er det best å satse på skåler som holdes på fanget og på måltider som kan fortæres med skje.
SANDWICH: Martin (Nilsen) forberedte mange tunfisk-sandwicher som ble oppbevart i poser for å kunne spises til enhver tid uten å måtte kokkelere, spesielt når kulingen satte inn.
KONTROLL: Ole Bergmann om bord i SERENITY hadde full kontroll over maten i båten som byssesjef og oppbevarte alt i poser. Her fotografert i Las Palmas like før ARC-start.
HALVSTEKT: Per-Ørnulf Dæhli var en av de mange som kjøpte halvstekt brød i Las Palmas før ARC-en. Veldig enkelt å oppbevare lenge og greit å ha også i Karibia.
LANG FISK: En Blue Marlin på ca. 30 kilo. Den var like lang som vår cockpit på AVVENTURA (en Dufour 38 Classic). Den ble bedøvet med sprit før den kom seg om bord.
TVILSOM: En kongemakrell fisket mellom Barbuda og St. Barth. Dessverre fant vi ut at det var fare for ciguatera (en farlig sykdom du kan få av enkelte fisker som lever ved korallrevene), så den ble til slutt ikke spist.

Gjør livet enklere for båtmødre på havet

Dagen har kommet: Etter lang tid med forberedelser og langturfantasier kaster du loss og seiler inn i drømmen din: Ditt etterlengtede eventyr mot fjerne strøk. Her er noen tips for å skape bedre komfort om bord slik at du kan oppleve havet slik det var i drømmen.

Publisert Sist oppdatert

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

99,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER