OL Paris 2024

OL Paris 2024: Næss og Rønningen seiler for medalje

God dag for de norske seilerne

 Næss og Rønningen på femte og seiler for medalje og Mobekks 2 plass gir håp om finale i brettseilas.

Publisert Sist oppdatert

49erne har nå tre seilaser igjen før medaljefinalen og den norske jentene har etter skuffelsen etter gårsdagen tvilsomme BFD reist seg mesterlig. Med  plasseringene 5, 5 og 8 ligger de på femte plass, men med samme poengsum som finnene på fjerde, og bare fire poeng opp til svenskene på bronseplass. 

Frisk vind favoriserte svenskene

Dagen bragte frisk seilas i bukten utenfor Marseilles og Helene og Marie viste at de også behersket disse forholdene. Best idag var imidlertid svenske Bobeck og Netzler som med plasseringene 2, 1 og 6 klatret opp på bronseplassen. Den største nedturen var det franske Steyaert og Picon so sto for. Etter å ha ledet suverent etter de første seks seilasene måtte de i dag ta til takke med 12, 11 og 11. og måtte derfor overlate ledelsen til Nederlands van Aanholt og Duetz.

Mobekk med 2. plass i enkeltseilas

Etter to relativt skuffende seilaser, klinte Mina Mobekk til i dagens nest siste seilas med en 2. plass. Dessverre gikk det ikke like bra i den siste. Da ble Mina nummer 15. Det viktigste for henne er nå å sikre seg en plass blant de ti beste sammenlagt. Da strykes poengene og det er en ny regatta der det gjennom kvartfinale og semifinale er mulig å kvalifisere seg til trebåtsfinalen som avgjøren med en seilas der alle tre seilerne får medalje og vinneren i tar gull. Mina har nå 11 poeng opp til finaleplass. Tøft, men ingen umulig oppgave.

Resultater