Blir størst på seilerklær
Kjøper hovedkonkurrenten
Ved kjøpet av Musto blir Helly Hansen verdensledende i produksjon av klær for seilere.
Helly Hansen som ble etablert i Moss i 1877 av sjøkaptein Helly Juell Hansen og hans kone Maren Margrethe, har vært Norges flaggskip i produksjon av klær til bruk på havet, først for fiskere og profesjonelle brukere, senere til seilere og fritidsfolket. Fra å være et familieiet foretak frem til 1980-årene har Mossebedriften senere hatt institusjonelle eiere, blant annet investeringsselskapet Altor som var største eier i perioden 2006-2012 og som hadde eierinteresser i selskapet helt til 2015 da 70 prosent av selskapet ble solgt til det kanadiske pensjonsfondet Ontario Teachers’ Pension Plan. 94,5 prosent av selskapet eies idag av Teodin Holdco. Ledelsen eier resten.
Kjøper konkurrenten
Helly Hansen har i disse dager undertegnet en endelig avtale om kjøp av en av de største konkurrentene, britiske Musto, som også spesialiserer seg på seiler- og turklær. Musto ble etablert for mer enn 40 år siden av Flying Dutchman seileren Keith Musto som tok medalje i OL 1964 i Tokyo. Sammen med partneren J. E. Hyde startet han seilmakerloftet Musto & Hyde, men partnerne skilte lag da Keith Musto delte selskapet og selv utviklet klesproduksjon, i første rekke for seilere. Før salget til Helly Hansen var Musto eid av Phoenix Equity Partners og andre minoritetsaksjonærer. Musto er leverandør av kleskolleksjonen til Volvo Ocean Race. Prisen rapporteres til 50 millioner pund, ti millioner mer enn det selgeren betalte for selskapet for ti år siden.
Blir verdensledende
Etter oppkjøpet blir Helly Hansen dominerende innen produksjon av profesjonelle seilerklær. Selskapet er allerede verdensledende innen profesjonelle skiklær, ifølge en pressemelding. Helly Hansen produserer tekstiler og spesialutstyr for sport, fritid og arbeid på havet og i fjellet. Selskapet tapte 91 millioner kroner i 2016 ifølge DN. millioner kroner i 2016 ifølge DN.