Informasjon fra Norges Seilforbund

I VIKTIG KOMITE: Henriette Smith er valgt til å representere paraseilerne i en sentral komité i det internasjonale seilforbundet

Henriette Smith valgt i viktig komité

Paraseileren Henriette Smith er blitt valgt inn i World Sailing Athletes Committee. Der vil hun representere Para Inclusive Sailing og sikre at seilere med funksjonsnedsettelser har en sterk stemme internasjonalt.

AV MORTEN JENSEN • Dette er ikke bare en stor anerkjennelse for Henriette, men også viktig for norsk seilsport. Norske utøvere som deltar i internasjonalt arbeid, bidrar til å forme fremtiden til seilsporten og fremme viktige verdier som inkludering og likestilling på verdensbasis. Athletes Committee skal også sikre at veien mellom de aktive utøverne og beslutningstakerne i det internasjonale seilforbundet skal være kortest mulig, og at utøverne skal bli hørt i større grad enn tidligere.

I komiteen kommer Henriette i celebert selskap. Der sitter også Kiran Badloe fra Nederland, tidligere olympisk mester i brettseiling og tre ganger verdensmester, Valentin Bontus fra Østerrike, som er årets olympiske mester i kite, Lis Darmarin fra Australia, som er blitt valgt til Årets dameseiler i hjemlandet fire ganger og som seiler Nacra 17, og Mari Erdi fra Ungarn, en av Line Flems største konkurrenter i ILCA 6.

Henriette skal selv i aktivitet på regattabanen om ikke lenge. 30. september starter RS Venture Connect World Championship 2024 i England, og hele tre norske lag deltar. Henriette seiler sammen med makkeren Solfrid Kvinnesland. De seiler for KNS. I VM deltar også Stian Kristiansen og Lars Ivar Eilerås fra Moss og Elliot Finnestrand og Gabriell Holland-Nell fra KNS.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.