Kieler Woche 2024

ENER: Hermann Tomasgaard har stø kurs mot OL i 2024.

Sølv, bronse og 6. plass i Kiel

God gjennomkjøring for OL seilerne i ILCA 6 og 7.

Publisert

Hermann Tomasgaard tok 3. plass i medaljefinale i ILCA7 og endte dermed på 3. plass sammenlagt, kun fem poeng bak vinneren Jean Baptiste Bernaz og to poeng bak Philipp Buhl. Disse tre, sammen med Matt Wearn, AUS og Michael Beckett, GBR ansees åa være de sterkeste medaljekandidatene i OL. I lys av dette må man si at Thomasgaards plassering i Kiel viser at OL formen er inne. Nå gjelder det å finpusse på detaljene frem til OL som starer i Marseilles 8. august.

Line Flem Høst, Kongelig Norsk Seilforening (Laser Radial)

Det samme kan man si om Line Flem Høst som avsluttet med 5. plass i medaljefinalen. Det holdt til 6. plass samnlagt, kun tre poeng opp til 4. plass.

49erFX jentene Pia Dahl Andersen og Nora Edland gjennoførte en imponerende serie i Kiel, riktignok uten OL lagene som valgte å stå ver denne regattaen. Jentene ble nummer to i medaljefinalen og hadde ellers serien 6, 2, 2, 12, 2, 1, 2, 1, 2, 1 og 2. plass i medaljefinalen. Dessverre var jentene litt utålmodige etter å komme  avsted i to av seilasene og måtte derfor dra med seg to UFD. Det kostet dem seieren sammenlagt, men lærte dem nok å være mer presis i startene. Serien gav dem imidlertid mye selvtillit, noe som kommer godt med når forberedelsene til OL i 2028 skal i gang.