Øverst fra venstre: Marcus Camillo Tomm Murstad-Mordt, Lars Midtvik Thorstensen, Anders Sletten, Sofus Kongshavn Frønsdal, Johannes Seippel-Sivertsen.

Nordisk mesterskap for juniorseilere i optimist og ILCA pågår i Danmark

(Rungsted, 26.07.24) Etter to dager med trening og practice-race startet første regatta i Rungsted i Danmark på onsdag, der det norske laget på 18 optimist-seilere og fem ILCA-seilere håper på å gjøre det skarpt.

Publisert Sist oppdatert

– Det er en liten, men motivert gjeng som har kvalifisert seg til mesterskapet, sier trener Jacob Haug. Målet er å få noen fine plasseringer, men også å skape trivsel og gode opplevelser for seilerne som kommer fra hele landet. 

-Det sosiale er en viktig del av opplegget legger trener for jentene, Sunniva Knudsen, til. Vi ønsker å skape et godt miljø blant annet for å sikre rekruttering. 

Krevende forhold for seilerne

Onsdagens race var preget av god vind, men med ustabil retning, mens torsdagen dessverre ble avkortet med kun to tellende race grunnet lite vind der mange av de norske jentene ikke nådde time limit for siste racet. 

Nevneverdig er at Lars Midtvik Thorstensen fikk en flott andreplass i første racet på onsdagen. Etter to dager er Marcus Camillo Tomm Murstad-Mordt beste norske på en 20. plass i gutteklassen, mens i jenteklassen er det Pia Hessen som ligger best an på en 15. plass. 

Ulrik Strøm ligger på 6. plass i ILCA 6 og i ILCA 4 er Henrik Birkeland Westby beste norske med en 8. plass

Flere av de norske guttene sliter med lite vind da de er på vei til å vokse ut av optimistene. Det er svenskene som leder de respektive klassene etter to dager. 

I optimist deltar totalt 149 seilere i mesterskapet og i ILCA deltar 37 seilere. 

Jenter, fra venstre: Anna Magdalena Rieder, Hermine Malou Skrent Ellingsen, Charlotte Marie Rieder, Arina Androstsuk.
Gutter, fra venstre: Marcus Camillo Tomm Murstad-Mordt, Lars Midtvik Thorstensen, Sofus Kongshavn Frønsdal, Johannes Seippel-Sivertsen, Anders Sletten

Motiverte for lagseiling

Fredagen blir dedikert til lagseiling i optimist der fem gutter og fire jenter skal forsvare Norges ære. Guttelaget består av Sofus Kongshavn Frønsdal, Marcus Camillo Tomm Murstad-Mordt, Anders Sletten, Johannes Seippel-Sivertsen og Lars Midtvik Thorstensen. Jentelaget består av Arina Androstsuk, Anna Magdalena Rieder, Charlotte Marie Rieder og Hermine Malou Skrent Ellingsen. 

De blir heiet på av resten av det norske teamet bestående av Christian Horjen Møller, Endre Bøthun Havnen, Henrik Erdal, Liam Dahl, Eivind Røed, August Strøm, Brage Henriksen, Pia Hessen og Maja Valestrand Bjørnsdottir.

Torsdag ble strategien lagt og både jente- og guttelaget er stemningen på topp. Vi satser på gode plasseringer og ønsker begge lagene lykke til! Seilasene avsluttes lørdag. S