OL

OL: LIne Flem Høst etter at bronsen var klar

Bronse til Line Flem Høst

Tok 2. plass i medaljefinalen etter å ha kontrollert de hardeste konkurrentene fra start.

Publisert Sist oppdatert

Endelig kom vinden til Marseilles og det ble mulig å gjennomføre den etterlengtede medaljefinalen. Line fikk forholdene hun hadde ønsket seg da det var nok vind til at hun kunne bruke hele kroppen og all sin styrke. 

Kontrollerte hele veien

OL: Line Flem Høst med bronsemedaljen
OL: Anne-Marie Rindom, Marit Bouwmeester og Line Flem Høst

Line fikk en fin start, fritt og litt nede på linjen. Da hun slo over til styrbord var hun udekket og kunne benytte farten tll å kontrollere sin posisjon. Ved første merke var hun 3 med alle de konkurrentene hun skulle slå bak seg. Deretter seilte hun en feilfri lens og rundet lemerket med kun Italia foran seg. Nå gjaldt det bare å unngå feil og å kontrollere Sveits, Belgia og Kroatia som potensielt kunne slå henne. Det gjorde hun med glans og da hun krysset mållinjen var det med visshet og at bronsemedaljen var i havn og at hun dermed oppfylte de norske ambisjonene om medalje i seiling.

Gullet gikk til Marit Bouwmeester NED, sølv til Anne-Marie Rindom som var minst like glad for treningspartner Lines bronse som Line selv.

Herrene avblåst og utsatt

Herrene kom igang med sin medaljefinale mens det enda var vind, men da det løyet mye på deres andre kryss, ble seilasen avlyst. Det er usikkert om herrene får gjennomført sin seilas idag og det er derfor store muilgheter for at ILCA 7 kan avgjøres først i morgen, torsdag.