EM IQfoil 2024: Maya Gysler

Leder EM

Maya Gysler leder EM og er sikret medalje.

Publisert Sist oppdatert

Maya Gysler imponerte med fire 1. plasser i slalomseilasene onsdag og lå før dagens seilaser på 3. plass sammenlagt i EM i IQfoil som i disse dager arrangeres i Cagliari på Sardinia . I dagens tre baneseilaser tok hun plasseringene 8, 4 og 3 og klatret med det to plasser opp til førsteplass sammenlagt. Dermed er hun også sikret EM medalje. Mina Mobekk fulgte godt opp den gode norske seilingen. Hun vant den siste seilasen og ligger nå på 9. plass. Regattaen teller så godt som hele verdenseliten og har 45 brett på startlinjen.

- Jeg er henrykt over å lede kvalifiseringsserien og gå rett til finalen - det er en så god følelse, sa en begeistret Maya Gysler, U23-seileren. - Jeg er en av de yngste i regattaen, så dette var mer et langsiktig mål for meg, noe jeg håpet å oppnå om noen år, men jeg er veldig glad for at det skjedde så snart. Hun reflekterte over dagens forhold og la til: - Det var litt utfordrende med fralandsvind og vindkast, som gjorde det vanskelig å finne den rette veien. Men jeg oppdaget hva som fungerte for meg, og jeg er fornøyd med hvordan det gikk. Strategien min var å gå mot kysten og treffe layline i akkurat det rette øyeblikket, og det ga virkelig resultater i dag.

EM IQfoil 2024: Mina Mobekk

Mesterskapet avsluttes i morgen med medaljefinale for de ti beste lagene der begge de to norske båtene stiller. Her seiles det etter utslagsmetoden til vinneren av den siste seilasen blir 2024 iQFOiL European Champion. Som vinner av kvalifiseringen går Maya Gysler direkte til finalen og som en av tre deltakere i her er hun sikret EM medalje.

Resultater