Møt våre OL-seilere

Best når det gjelder

Mina Mobekk må gjennom 20 innledende seilaser før finaleseilasene i OL. Hun har det som skal til for å lykkes. Mobekk ligger som to på verdensrankingen.

19 år gamle Mina Mobekk fra KNS har allerede vist seg som en garvet mesterskapsseiler. Hun ble europamester både i seniorklassen og i U21-klassen i 2023, og trives i mye vind.

Mobekk var plaget av ryggsmerter i vinter, men har i vårsesongen vist at hun nå er i god form. I VM ble det 10. plass, og med 11. og 12. plass i tillegg har Norge et av verdens beste landslag i IQFoil for kvinner. I Palma vant Mina Mobekk regattaen og i Hyeres tok hun 2. plass bak Israel, men hadde bedre poengsum før finalen.

Avgjøres i finalen

Mobekk er mentalt og fysisk sterk og gearet for formatet i IQFoil, der vinneren av siste seilas tar alt. Av de ti beste etter kvaliken går én direkte til finalen og to til semifinale. Nummer 4 -10 seiler om de to øvrige plassene i semifinalen, der de møter de to forhåndskvalifiserte seilerne. Herfra går de to beste til finalen sammen med vinneren av kvaliken. Der seiles én seilas der vinneren tar alt.

Da Mobekk vant EM i 2023 ble hun kun nummer syv i kvaliken, men kvalifiserte seg likevel til finalen, der hun slo både Sharon Kantor fra Israel og Emma Wilson fra Storbritannia, som hun anser for å være de hardeste konkurrentene.

TØFF: Mina Mobekk må gjennom 20 innledende seilaser før finaleseilasene. Hun har det som skal til for å lykkes. Mobekk ligger som to på verdensrankingen.

OL 2024 iQFOiL

Seilingen starter 28. juli. Da er det iQFOiL/Windsurfing og 49erFX/Skiff, for menn og for kvinner. Det er planlagt fire seilaser for brett første dag. Det skal seiles hele 20 regattaer for brett.

2. august blir en spennende dag for Norge. Forhåpentlig får vi en dag med Mina Mobekk i aksjon. Da er det kvartfinale, semifinale og finale for brett.

Lang serie

Etter programmet vil man forsøke å gjennomføre 20 seilaser i OL, med lik fordeling mellom bane- og slalåmseilas. I tillegg arrangeres en maratonseilas som gir doble poeng. Den som skal vinne finalen skal være kald i hodet og beregne starten perfekt. Kanskje dét bli Mina Mobekks styrke i OL?

Seilasene starter 28. juli, med 31. juli som hviledag før seilasene avsluttes med finaler 2. august.