Informasjon fra Tønsberg Seilforening

Variert vårsesong for jollene

De ivrigste jolleseilerne i Tønsberg seilforening startet sesongen allerede i april. Første norske treningssamling var Borgundfjord Torsken i Ålesund.

Marte Sofie Wang-Hansen • Vi har en ivrig gruppe Optimist-og ILCA-seilere, og mange seilte også på Gardasjøen i påsken. Der, som senere, har været spilt oss mange puss. Det har blitt mye venting og lite regattaseiling så langt denne sesongen. Seilerne er til gjengjeld blitt gode på å spise is og bade.

Vi startet nybegynnerkurs med 12 håpefulle nye seilere i år. De imponerte stort under pinseleiren, og er alle glade i å bade! Våre viderekommende seilere er godt i gang, og flere fikk sin første regattaerfaring på Vestfold Cup i egen regi siste helg i mai. De overnattet i seilstua og kvelden ble avsluttet med felles grilling og hopping fra klippene på Ekornholmen. Vestfold Cup-seilerne våre har treninger med Gorm Grennes, og utvikler seg mot å bli stødige regattaseilere. Noen skal prøve seg på sin første norgescup i Moss i juni. Det er en aktiv gjeng som er glade i å være sammen på Fjærholmen.

For norgescup-seilerne våre i U15, har sesongen hittil knyttet seg til ranking og kvalifisering til internasjonale mesterskap. Det ble få gjennomførte race og derfor et vanskelig uttak. Erwin August Wang-Reissig kvalifiserte seg til VM, som arrangeres i Argentina i desember. Liam Dahl og Lars Thorstensen kvalifiserte seg til Nordisk mesterskap i Rungsted, Danmark. For noen av ILCA-seilerne våre, Oda og Ole Lepperød og Ferdinand Toll-Kjær, blir det VM i Portugal i juni. Flere av jolleseilerne er trenere på nybegynnerkurset, og trener også ivrig i J70 før høstens ungdomsliga.

Pinseleir 2024

Pinseleiren samlet Optimister, ILCA, Waszp, RS Feva, 29’er og J70 i et fantastisk vær. Nybegynnerne fikk drømmeforhold og mestring alle dager. Dette bidrar til at seilerne fortsetter og får en god start på sesongen.

Vi er veldig glade for at så mange dyktige og profesjonelle trenere stiller opp og gjør sitt aller beste for utviklingen i et samlet miljø. En oppsummering viser antall deltakere er som i fjor og vi må sammen gjøre det vi kan for å bygge opp miljøet og rekruttere venner og kjente, samtidig som vi gir best mulig oppfølging.

Nytt av året var gode fotografer som bidro til å legge ut fantastiske bilder på sosiale medier. Velkommen tilbake neste år!

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.