Rapport fra Kiel

I forrige uke testet vi båter i Tyskland i forbindelse med Årets Båt i Europa.

Publisert Sist oppdatert

Første runde av testingen ble litt amputert. Planen var å seile seks båter, men vi endte opp med fire. Aluminiumskatamaranen Vaan R5 fikk tekniske problemer og dukket ikke opp. Hanse 360 meldte også avbud i siste liten. Båten hadde verdenspremiere under Båter i Sjøen, og under messa fant verftet ut at det kunne bli utfordrende å seile 36-foteren de 350 nautiske milene fra Oslo til Kiel på under to døgn. Hanse 360 kommer derfor til Palma i oktober.

SOL: Drømmeforhold i Tyskland med varme og vind.
ØDELAGT: Kiel-Schilksee ble knust av uvær i oktober 2023. Nå er alt som før.
ENORM: Bay Cruiser 21 styrke er den enorme cockpiten.
DAGSEILER: Tofinou 7.9 fikk vist frem side sterke sider i Kiel.

 To flotte dager

Vi kjørte elbil fra Norge via Danmark, og ferge fra Larvik til Kiel. Vi startet med 12 grader i Norge, og det var 27 grader da vi gikk ut av bilen i Tyskland. Det var som å komme ut av et fly i syden. Sydenstemning var det under hele oppholdet. Første dagen med vind opp til fem meter per sekund, mens den andre dagen var det vind opp over ti meter per sekund.

Forholdene gjorde at vi fikk seilt under ulike forhold, og hardvindseilingen avslørte noen svakheter og styrker.

Seilingen ble gjort fra Kiel-Schilksee, en havn som ble bygget i forbindlese med OL i 1972, men som ble knust av storm for 11 måneder siden.

GENNAKER: Liten båt, stor seilglede i Kiel.
BØLGE: Den minste båten var den eneste som heiste gennaker den dagen det blåste mest.
MOTORSEILER: Ikke nevn ordet motorseiler om Heyman 42.
FART: Vi plante med Tofinou selv uten gennaker.
TØFF: På Sunbeam er det wc bak dør og en liten bysse, nok til noen dagers tur.

Tre dagseilere

Vi testet tre båter, hvor to av dem kom på henger. Tofinou 7.9 kommer fra La Rochelle i Frankrike, mens Bay Cruiser 21 kommer fra Wales i Storbritannia. Den siste dagseileren, en Sunbeam 29.1 hadde verftet lånt fra en kunde, en båt som lå i nærheten.

Vekte oppsikt

Samlingspunktet under testen ble Heyman 42. Båten var som skapt for den store juryen, og den nye konstruksjonen til svenske Gabriel Heyman fikk vist sin styrke når vi var samlet 18 stykk i cockpiten, uten at det opplevdes trangt.