GJENNOM DISSE RØRENE renner det ut tonnevis av nitrogen i Oslofjorden.

Neptun aksjonerer mot Chemring 

Miljøorganisasjonen Neptun aksjonerer mot Chemrings nitrogenutslipp i Oslofjorden. – Staten har ansvaret for giftdumpingen og ødeleggelsene av Oslofjorden, sier Knut Hallan i Neptun.

Publisert Sist oppdatert

I en aksjon mot Chemrings giftdumping fra anlegget i Sætre i dag protesterer Neptun mot nitrogenutslippene i Oslofjorden. 

– Det er Staten selv som har ansvaret for å ødelegge Oslofjorden, sier Knut Hallan i Neptun. Organisasjonen har laget en film der de aksjonerer mot nitrogenutslippene fra Chemring ombord i en ribb utenfor rørene fra anlegget hos Chemring. Filmen er produsert av Neptun og deles nå på nett i flere grupper på sosiale medier. 

– Vi ønsker å stoppe ytterligere giftdumping i Oslofjorden, sier Hallan. Staten og Chemring må gå sammen for å rense disse utslippene ved å spleise på bedre rensing og avbøtende tiltak, sier Hallan. Det er Staten som har ansvaret og Staten burde selv ha gått inn og ordnet opp dette for lengst. 

– Septiktømming fra båtfolk betyr ingenting i forhold til denne giftdumpingen her. Den betyr alt. Den ødelegger livet i Oslofjorden, sier Hallan.