Svenskekysten

På Koster beveger du deg sakte

På Koster beveger du deg sakte

Kosterøyene rommer mange, kjære havner for norske seilere. Noen forbedringer har kommet.

Publisert Sist oppdatert

Seilere som legger veien til Kosterøyene, vil neppe merke så store endringer siden den gangen nasjonalparken ble etablert. Det lenge omtalte Naturrommet på Ekenäs lar vente på seg, og i mellomtiden kan hver enkelt besøkende glede seg over at stiene på både Nord- og Sør  er utbedret og er blitt bedre merket.

FLERE PLASSER. Om Naturrommet lar vente på seg, er det i alle fall blitt flere båtplasser på Ekenäs. Plassene ligger nord for moloen, og de som gjennom historien har ligget «lag på lag» utenfor kaia på Ekenäs, de kan nå glede seg over 20–30 nye gjesteplasser.

VÄTTNET. Også havnen på Vättnet på Nord-Koster er blitt utbedret.

– Hele havnen er mudret, slik at det er blitt god dybde også inne blant de maleriske sjøbuene innerst i havnen, forteller redaktør av Havneguiden, Jørn Engevik, til SEILmagasinet.no.

STREK I REGNINGEN. De mange som har gledet seg over et levende skjærgårdsmiljø på Koster, kan imidlertid måtte finne seg i en lang strek i regningen etter sin leting etter de lokale havsdelikatessene. Det svenske fiskeridirektoratet har nemlig bestemt nye grenser for hvem som skal få lov til å fiske i havet, og mange av de lokale fiskerne må se langt etter nye tillatelser fordi de fisker for lite!

Kosterhavets Nationalpark.

Og mens alle venter på at nasjonalparken skal finne sin form, må du huske på at 5 knops regelen gjelder – i hele parken.