Kristin Songe-Møller

ÅPEN: Kristin Songe-Møller ser frem til seilsesongen og er åpen for å være med på morsomme og spennende prosjekter.

Topptrent og klar for seiling

– Jeg holder alle muligheter åpner for å kunne være med på noe morsomt og spennende i år, sier Kristin Songe-Møller.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er fri og frank og kan hive meg rundt når som helst, og jeg er bedre trent enn jeg noensinne har vært, sier Kristin Songe-Møller til SEILmagasinet, etter nettopp å ha gjennomført en av ukens syv–åtte treningsøkter.

Det har vært lenge stille rundt Kristin Songe-Møller, som først og fremst er kjent i seilNorge for sin soloseiling og deltagelse i franske Figaro II-regattaer. Vinteren er blitt tilbrakt i Sandefjord etter at hun i sesongen 2016 gjennomførte atskillige treningsøkter alene i Skagerrak. Noen regatta-deltagelse ble det imidlertid ikke det året, og noen umiddelbare planer om regattaer i 2017 har hun heller ikke.

Ingen lange norske seilaser

– Jeg savner en god og lang shorthanded-regatta på havet her i Norge. Det er slike regattaer jeg liker. Regattaer som spiller på mestringsaspektet med seilteknikk, strategi, meteorologi, søvn og disponering av krefter. Dessverre har det gått motsatt vei; shorthanded-regattaene i Norge er blitt kortere og kortere.

Hun sikter derfor fortsatt mot noe større og lengre enn hva terminlisten i Norge har å by på. Å seile soloseilasen Vendee Globe rundt jorden er drømmen.

– Jeg kan jo like gjerne drømme om det, for det er like vanskelig å stable et prosjekt til tre millioner kroner som 60 millioner, sier hun litt lattermild.

– Folk tror sikkert jeg er litt sprø, legger hun til.

[Artikkelen fortsetter etter bildet]

NAVIGATØR: I 2016 var Skagerrak Kristin Songe-Møllers treningsarena. Der trente hun på å seile alene på havet.

Maler og filmer

Det er imidlertid ikke bare soloseiling som kan være aktuelt for Kristin å drive med, og det må nødvendigvis heller ikke bare være regattaseiling det er snakk om.

– Jeg blir gjerne med på noe som trigger og utfordrer mestringsfølelsen.

Og når det gjelder mestring, har Kristin Songe-Møller flere strenger å spille på. Hun er blant annet en habil kunstmaler der motivene gjerne er hentet fra hennes egen seiling. Hun brukte også seilsesongen i fjor til å eksperimentere med filming om bord.

– Det med å lage videoer har jeg lyst til å jobbe mer med, sier hun.

[Artikkelen fortsetter etter bildet]

Bildene hun har malt i vinter, håper hun å få vist på en utstilling en gang i løpet av året.

– Ja, jeg har veldig lyst til å forsøke å få til en utstilling i år.

Men akkurat nå, mens lyset fra vårsola blir sterkere og sterkere, er det det å få båten på vannet som begynner å ta det meste av oppmerksomheten hennes.

– Ja det begynner å krible under kjølen, og det blir vel sjøsetting ved påsketider, tenker jeg.

[Artikkelen fortsetter etter videoen]

FILM: I 2016 eksperimenterte Kristin mye med filming om bord.
MALER: Kristin Songe-Møller maler gjerne motiver fra sin egen seiling og håper å ha en utstilling i løpet av året.

Åpen for muligheter

Da venter Skagerrak på nytt og nye treningsseilaser, for Kristin har ikke gitt opp håpet om å få til en regatta-satsing. Men etter å ha stanget hodet i atskillige sponsor-dører uten resultat, innser hun at det ikke er lett. Det er også grenser for hvor mange nei hun tåler å få.

– Det gjør noe med selvtilliten din når svaret alltid er et nei. Det frustrerende er at jeg føler at de jeg snakker med, ikke en gang skjønner hva jeg holder på med og forsøker å fortelle dem. De svarer egentlig nei uten å vite hva de svarer nei til, sier hun.

Og det er vel nettopp derfor hun sier at hun nå åpner dørene på vidt gap for å se hvilke muligheter som kan by seg innen seiling.

– Ja, er det noen morsomme og spennende muligheter, er jeg klar. Jeg er litt lei av det rutinepregete og trenger nye utfordringer, utfordringer som trigger mestringsfølelsen. Det kan være litt skummelt, men det er også utrolig givende, sier Kristin Songe-Møller, som er spent på hva seilsesongen har å by på i år.