Informasjon fra Norges seilforbund

Profil og lagbilder Mallorca 2023
SEILERLAGET: <«Det norske laget» i seiling må bli større og mere robust, og akkurat nå har man en gyllen mulighet til å kunne få til det – ikke minst om også hver enkelt i seil-Norge blir med på laget!

Bli med på laget!

Landslaget i seiling har i det siste året oppnådd fantastiske resultater, og bak de aller beste vokser det nå frem en ny gruppe inspirerte og motiverte seilere. Nå kan du bli med å videreutvikle dem og norsk seilsport. Bli med på laget!

AV MORTEN JENSEN • Norske seilere har oppnådd imponerende internasjonale resultater i 2023, nå senest med Hermann Tomasgaards sølvmedalje i ILCA 7-VM. Det norske landslaget fremstår bedre enn på flere tiår, og med fire reelle medaljekandidater – i ILCA 7, ILCA 6, 49erFX og iQFOiL damer – i det kommende OL-et, fremstår seiling som en av de beste norske sommeridrettene.

Det er imidlertid ikke bare de etablerte seilerne som gjør det godt. Mange av de 12 internasjonale mesterskapsmedaljene norske seilere vant i 2023, ble vunnet av unge seilere på nivået under landslaget; på NSFs utviklingslag.

– For alle de gode seilerne vi har like bak de fremste, har vi langt fra fullverdige satsninger. Vi er helt avhengige av at utøverne putter inn mye penger selv for å trene og konkurrere, sier sportssjef Eirik Verås Larsen.

Og for å hjelpe disse seilerne, har Norges Seilforbund tatt initiativet til et spleiselag. 

– Alle vi som brenner for seiling og seilsport er jo på sett og vis på samme lag. Vi ønsker det beste for idretten vår, og at seilerne som trener iherdig for å bli bedre, skal lykkes. Og vi er stolte når de lykkes, at media blir interesserte og når vi ser at gode prestasjoner gir ringvirkninger i form av rekruttering og større bredde. Derfor har vi kalt kampanjen vår «Bli med på laget», og så håper vi alle seilere i landet vil bidra med en skjerv og på den måten føle seg litt delaktige i de prestasjonene disse seilerne etter hvert vil oppnå, sier generalsekretær Per Christian Bordal.

Kampanjen er lagt ut på spleis.no, og der kan du bidra med valgfritt beløp – stort eller lite. Søk på «Bli med på laget!»

– At du blir med på laget er det aller viktigste, sier generalsekretæren, som håper på et tallrikt lag som vil stå bak og heie på de norske seilerne i sesongen som kommer.

– Et prioritert mål med spleiselaget er å dekke trenerutgifter for denne gruppen, noe som er helt essensielt for deres videre utvikling, sier sportssjefen.

Han ønsker seg også et større og bredere sammensatt landslag med flere seilere i hver klasse, slik at de kan trene og utvikle seg sammen. Et eksempel på hva dynamikken i en gruppe betyr, fikk man senest et eksempel på under VM i ILCA 7. Der var de norske seilerne for første gang sammen og jobbet som et lag under trener Anton Garotte. Hermann Tomasgaard vant sølv og de tre andre seilerne på laget hevet seg atskillige hakk i forhold til hva de tidligere har prestert internasjonalt.

Og ved siden av disse fire seilerne, er det ytterlige flere ILCA 7-seilere som banker på og er ønsket inn på laget. Og slik er det også for eksempel for iQFOiL-miljøet og blant WASZP-seilerne. 

– Jeg mener det er viktig å utvide landslaget for å kunne utvikle bedre og flere landslagssamlinger og for å sikre flere trenerressurser. For å realisere disse målene, må økonomien styrkes. Dette initiativet vil derfor være et viktig bidrag til å hjelpe på den nåværende underfinansieringen av norsk toppseiling, sier Verås Larsen.

Dette i kombinasjon med et landslag som nå er bedre og har et høyere nivå enn noensinne, mener han representerer en gyllen mulighet for å videreutvikle norsk seilsport til å kunne ta et stort steg fremover i et internasjonalt perspektiv, og ikke minst gjøre miljøet i norsk toppseiling mere robust enn hva tilfellet er i dag.

Oppfordringen blir følgelig:

Klikk deg inn på spleis.no og «Bli med på laget!».

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.