Satset og vinner

Tønsberg Seilforening er en av få seilforeninger som har holdt seg i eliteserien. I år var ambisjonene å vinne. Vi snakket med Jostein Aker i Lillehammer.

Publisert Sist oppdatert

Tønsberg Seilforening vant Seilsporstligaen i Bergen og Arendal, og ble nummer to på hjemmebane. I Lillehammer ser det ut som KNS er for sterke, men KNS har hatt en ustabil serie denne sesongen.

SKIPPER: Jostein Aker har ledet Tønsberg Seilforening til toppen av Seilsportsligaen.

KNS har vær suverene i Lillehammer og vunnet de fleste seilasene de har seilt. Tønsberg Seilforening har en fjerdeplass om dårligste, og en tredjeplass og en andreplass, men resten førsteplasser. Tønsberg har seilt bedre på søndag. 

God fart

Tønsberg Seilforening har hevdet seg godt på god båtfart. I Lillehammer har Jostein Aker med seg Georg Ellila, Jørgen Smith-Meyer og Emil Dagsberg. En av hemmeligheten til god seiling er å ha et stabilt lag. Tønsberg Seilforening har også egen J/70, men den har blitt brukt mindre enn tiltenkt. 

Vant finalen

De fem beste båtene seilte finale med doble poeng. Tønsberg Seilforening hadde en dårlig start, men seilte seg opp med god fart, og kanskje litt flaks. De vant finalen, og da også mesterskapet på Lillehammer. 

– I går hadde vi stang ut, og i dag hadde vi stang inn, sa Aker etter målgang i finaleseilasen. 

NTNUI ble to i mål i finaleseilasen og nummer tre til sammen på Lillehammer. KNS ble tre i finalen, og to sammenlagt. Oslofjorden Seilklubb kom i mål foran Grimstad Seilforening som ble sist i finaleseilasen. 

LILLEHAMMER: Tønsberg dro l land mange førsteplasser i Lillehammer, men ble slått av KNS.

.