Informasjon fra Norges Seilforbund

KONGEPOKAL: I Mesternes Mesterskap skal det seiles om kongepokalen. Den tilfaller vinnerlaget.

Mye tyder på deltaker-rekord i Mesternes Mesterskap

Gode prestasjoner i internasjonale mesterskap og mange NM betyr at det vil kunne bli deltakerrekord i Mesternes Mesterskap der kongepokalen venter øverst på podiet.

AV MORTEN JENSEN • OL-bronse, tre VM-gull i shorthanded-seiling, europamester i Soling og norsk gull i U23-VM i ILCA 7 – med så mange internasjonale triumfer (og flere kan det bli!), vanker det også mange wild card til årets Mesternes Mesterskap. I tillegg er det mange norgesmestre som skal kåres før sesongen er omme, og allerede lenge før NM-sesongen er over, er det sendt ut 36 innbydelser til MM.

I fjor ble det satt deltakerrekord med 42 lag. Mye tyder på at den vil bli slått i år.

Mesterskapet foregår 11. og 12. oktober, og seilasene vil foregå på Lysakerfjorden med NSFs samarbeidspartner WaterCircles’ lokaler ved Lysaker brygge som utgangspunkt. Det vil bli seilt i J/70-er etter et ligaformat, men med en utslagsfinale etter samme mønster som benyttes i verdenscup-regattaene til iQFOiL.

Litt avhengig av hvor mange rene juniorlag det blir, kan det også kunne bli en egen innledningsserie mellom juniorlagene der de eller det beste laget vil kunne få inngangsbillett til den avsluttende finalen. 

I potten ligger kongepokalen. Den deles ut til vinnerlaget i MM, og den blir det ventelig svært hard kamp om!

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.