STOR: Swan 98 er siste nytt fra Finland.

Stort fra Nautor’s Swan

Swan 98 seiler. Om du skal ha en, så må du velge om mannskapet skal bo foran, eller bak i båten.

Publisert

Germán Frers har fått sving på sakene hos Nautor’s Swan. 98-foteren følger opp i samme stil som de andre nyhetene som er blitt lansert på løpende bånd. Det betyr mer volum i hekken, og doble ror.

Avansert konstruksjon

En dyp kjøl er viktig for gode kryssegenskaper, men på en båt på 100-fot, så vil den bli dyp for å ha samme proporsjoner som en mindre båt. Nautor har løst dette ved å tilby en teleskopisk kjøl hvor kjølen heves fra 4,9 meter til 3,2 meter. Standard kjøl stikker 4,4 meter.

Skroget og dekk er også bygget av karbon, støpt i en form. Konstruksjonen er herdet i en ovn. Båten består nok av nærmere 30 tonn karbon og epoxy. Kjekt å tenke på om du sikler på en karbonsykkel med ramme på noen få kilo, og lurer på hvorfor det er dyrt.

KARBON: Det går med noen kilo kostbart materiale å bygge skroget som er svart før det ble lakkert.

Ulike layouter

Innredningen tilbyr en diger eierlugar, samt tre gjestelugarer, alle lugarer med tilhørende bad. I tillegg er det to lugarer med køyesenger for mannskapet. Om du vil ha eierluagaren foran, så kommer bysse og mannskapslugarene bak, vil du sove bak, så flytter mannskapet frem.

Innredningen leveres i fire ulike stiler. Båten på bildet er i tradisjonell maritim stil.

Swan 98 med eierlugaren akter.

Store flater

Det 30 meter og nesten syv meter brede skroget tilbyr også enorme dekksflater. Dekket er flush foran masten, og maksimalbredden er holt helt bak til hekken.

Fremre del av cockpiten er det to store sittegrupper, samt to solsenger. Det er i aktre del at seilhåndteringen foregår. Denne delen er nedsenket, med dekk over jollagarasjen. Båten leveres med standard storseil, eller rigg med fathead.

SALONG: Godt med plass i båtens salong
Byssa er som du drømmer om å ha hjemme.
Sittegruppe med dekksstoler.
Eieren har god plass, men døgnprisen blir nok høy.
Også gjeste har det bra