Informasjon fra Nesodden Seilforening

2STAR: Ruffen uten vind med Line Katrin Rødseth og Øyvind Degnes.

Desken rapporterer

Desken til Blue Peter er stadig ute og sjekker forholdene på regattabanene.

Den siste tiden har de sjekket ut så forskjellige ting som shorthanded-miljøet og halvtonn-klassen. Felles for begge regattaene var mangel på vind og fantastisk vær.

Raymarine 2Star 

Raymarine 2Star var for shorthanded-seilerne. Den tøffe trimaranen «Ruffen» med Line Katrin Rødseth og Øyvind Degnes testet kystbanen, men det hjalp ikke med tøff båt og godt humør når vind og strøm jobbet mot. Duoen ga seg litt over halvveis etter å ha seilt i sirkel en times tid. Ryktene forteller at tracket så ut som et garnnøste som katta hadde lekt seg med.

Da gikk det adskillig bedre med Kristian Jerpetjønn på «Tetraktys». De seilte lang bane i stor klasse og kom seg mesterlig rundt. Riktignok ble banen forkortet med målgang ved Persgrunnen, men likevel tok de en flott 5. plass.

ASKER: «Bajazzo 5» under halvtonn-NM i Asker

Halvtonn-NM

Desken var også så heldig å følge den klassiske halvtonneren «Bajazzo 5» under halvtonn-NM i Asker (desken har aldri skjønt hvorfor en båt som veier tre tonn heter dette skal vi spørre en voksen om en gang). Regattaen var en blanding av bane- og distanseseilas. Starten gikk ved Midtgrunnen, mellom Søndre Langåra og Lågøya, deretter videre på kryss og tvers opp fjorden til Asker.

Vinden var svak og ujevn hele helgen, men de dyktige arrangørene klarte å gjennomføre fire seilaser og dermed få til et gyldig NM. For «Bajazzo»-gjengen ble det en topp helg med mye bra seiling, med fin sjuendeplass totalt - og absolutt bunnpunkt da de kom sekunder for sent til mål i siste seilas. Den var tung. Men de beholdt plassen i sammendraget og var uansett godt fornøyd. Som skipper Rune sa: «Vi er tross alt beste serieproduserte båt».

Det var litt om vårsesongen. Nå fylles vel skuta opp med deilig, tungt og behagelig feiestæsj. Når vi om noen uker atter har tømt skuta for lasten er det bare å gjøre seg klar for høstsesong med Hollender-seilas og mye snadder, ikke minst sesongens høydepunkt for oss Nesoddseilere: North Sails Nesodden Høstcup 21. - 22. september. Er du seiler, hold av helgen og meld deg på. Er du medlem i klubben, hold av helgen og gjør klar for årets store begivenhet på Steilene.

Jolle

Fra jollegruppa rapporteres det om yrende aktivitet. Det er fullt trykk på Steilene og i påmeldingslistene til jolleregattaer rundt omkring. Under den siste norgescupen i Moss ble det til og med to seire, i 29’ og i Optimist. Det er skikkelig gøy, og vi på desken lar oss imponere. Nå er det sommerferie med sommercamp i begge ender av ferien. Waka Waka kaller de det. Desken skjønner ikke helt hva det betyr, men det låter bra (Shakira traff bra med den). Det er sikkert en av hensiktene! Til høsten er det igjen oppstart med seilkurs, og jollegjengen tror de får med seg masse seilere videre fra leirene. Ser vi 50-60 på Steilene etter ferien? Desken er ikke det minste i tvil om at det blir slik.

Leder

Cato Zahl Pedersen • I skrivende stund er solen i ferd med å gå ned over Asker-landet. Det blåser tre m/s, og utenfor Steilene ser jeg et tosifret tall joller med seil som ser selvlysende ut i solen. Kan det bli bedre, en litt kjølig kveld i midten av april? Sommeren er i anmarsj.

Jollegruppa er godt i gang med treningene og jeg tenker de vil bite godt fra seg i regattaene utøver forsommeren. Alt godt til dere seilere, trenere, foreldre og ledere som skaper det miljøet dere fortjener. Heia! 

Det er full fart i påmeldingen til årets store happening på Steilene gjennom sommeren - de tradisjonsrike Waka Waka-sommerleirukene. Vi oppfordrer til å melde seg på og oppleve både seiling, bading, lek og sosialt fellesskap. Flere av våre nybegynnere kommer fra disse ukene, som gir forsmak på seilingens fantastiske opplevelser.

I tradisjonen tro har havnedugnaden vært avviklet, og vi kan ønske velkommen til en trygg og koselig havn for våre gjester.

For storbåtseilingen er programmet kjent. Steilene Rundt, vår uformelle onsdagsregatta er i gang, og nye båter ønskes velkommen. Det blir også i år noen superonsdager hvor vi seiler i større felt sammen med båter fra Asker SF og Bærum SF. 

Lørdag 22. juni legger seilforeningen opp til en dag sammen. Jollenes sesongavslutning og storbåtenes Nesoddmesterskap går hånd i hånd, og det planlegges en felles, sosial ettermiddag og kveld hvor grillene tennes. Merk deg datoen!

Den planlagte utskiftingen av bryggene kommende vinter vil grave dypt i våre likvider. Jeg oppfordrer deg som medlem til å ta en vertskapshelg eller en dag i kiosken. Vertskapsliste ligger ute på vår hjemmeside, med oversikt over ledige tider. Dette er vår måte å drive inntektsbringende arbeid i stedet for lotteri, dorullsalg e.l. Det er givende og hyggelig å betjene gjester som ønsker seg vafler, is, brus eller kaffe. 

Vår tradisjonsrike regatta North Sails Nesodden Høstcup arrangeres 21.-22. september. Jeg vil også i år oppfordre alle til å være imøtekommende om regattakomiteen tar kontakt om oppgaver. 

Riktig god sommer - og velkommen til Steilene!

.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.