Informasjon fra Nesodden Seilforening

Velkommen til høstsesongen på Steilene

Foran oss står den tradisjonelle North Sails Nesodden Høstcup, det skjer helgen 21.-22. september.

Cato Zahl Pedersen, leder Nesodden SF • Vi kan se tilbake på en aktiv sommersesong der seilforeningen har vært godt representert på regattabanene. Den populære WakaWaka-sommerleiren på Steilene har gått over seks uker med over 100 deltagere. Det er utrolig tilfredsstillende og lover godt for utviklingen av jollemiljøet, vår hovedaktivitet, der barn og ungdom i fri utfoldelse opplever mestring og samvær.

Cato Zahl Pedersen , leder for Nesodden Seilforening.

I sommer har vi opplevd det meste av vær. Uansett vær har vertskap og havnevakter ivaretatt besøkende med åpen kiosk og plass i havna. Stor takk til dere og takk til alle besøkende! Det gleder oss at Steilene er en populær havn. Kiosk- og havneinntekter går tilbake til foreningens satsing på barn og unge, samt til vedlikehold av klubbhus og havn. 

Fremdriften er god for utskifting av bryggene i havna, så vel som i Alværn småbåthavn. Arbeidene starter i oktober, og ved sesongåpning neste år kan vi skilte med nytt bryggeanlegg.

Foran oss står den tradisjonelle North Sails Nesodden Høstcup, det skjer helgen 21.-22. september. Påmelding er åpen på Manage2Sail. Denne kjølbåtregattaen er nummer 62 i rekken, og det blir både bane- og distanseseilaser. Seilerfest i Kystkultursalen på lørdag blir det også. Velkommen skal dere være!

Takk til alle for innsatsen dere legger ned til foreningens beste og riktig god seilerhøst.

Fra storbåt

22. juni var det lagt opp til klubbmesterskap for storbåt med deltagelse fra jolleseilere som mannskap på storbåtene. Det ble en fin seilas Steilene rundt, og med overraskende seier. Odd Gilinsky, med båten «Logos», som knapt har seilt regatta tidligere vant suverent. Vi gratulerer Odd som årets klubbmester og oppfordrer andre storbåtseilere på Nesodden til deltagelse kommende år.

Seilasen ble avsluttet med grilling og midtsommerfeiring med jollegruppa. Styreleder Cato overrakte premie og stor anerkjennelse til Kristian Jerpetjøn for hans imponerende 2. plass i ORC Double Handed World Championship 2024. 

Det var med stor glede og dyp takknemlighet at vi under samlingen på Steilene 22. juni også hedret et av våre mest dedikerte og engasjerte medlemmer, Kjell Nygaard. I fire tiår har Kjell vært en uvurderlig ressurs for seilforeningen og hans bidrag strekker seg langt utover det vanlige. 

Til slutt: Husk North Sails Nesodden Høstcup, da folkens! Det skjer 21.- 22. september, med flott seilas og flott fest.

Fra jolle

Desken spilte inn en rolig sommer med tunge båter og slappe seil, men så feil kan man ta når man hører hva jollegjengen har drevet med!

Etter en veldig aktiv vårsesong startet våre regattaseilere i Optimist sommerferien med treningssamling på Steilene. Denne ble arrangert av WakaWaka, med Emil som hovedtrener, godt hjulpet av Eskil, Vetle og Sverre (fra KNS). På samlingen deltok også en stor gjeng fra KNS og fikk med seg overnatting i klubbhuset.

Tross litt lite vind ble dette en veldig fin uke hvor seilerne koste seg på Steilene og bygget vennskap både innad i klubben og med seilerne fra KNS. 

Som enslig U15-seiler i klubben i år var Anders Sletten den eneste av Optimist-seilerne som kunne kvalifisere seg til deltakelse i internasjonale mesterskap. Han deltok i slutten av juli i junior Nordisk mesterskap, som ble arrangert av Kongelig Dansk Yacht Kubb i Rungsted utenfor København. Det ble et mesterskap preget av vekslende vind og vanskelige forhold. Siste dagen var seilerne på vannet i seks timer, fikk mange startforsøk, men ikke en eneste gang kom de til første kryss­merke. Nordisk mesterskap er et sosialt og hyggelig mesterskap der hele familien ofte er med. Stemningen var på topp i den norske leiren selv om resultatene for de norske nok ikke var helt som seilerne hadde håpet på. Svenskene var rett og slett suverene. 

Og det er mer: Philip Forslund og makker Storm Kopperud fra Moss Seilforening har seilt Kieler Woche, representert Norge i Youth World Sailing og deltatt i VM i 29er denne sommeren. De viser stadig progresjon, men ikke like mye som de selv ønsker, skal vi tro deres innlegg på sosiale medier. Vi er derimot veldig stolte av de de oppnår på regattabanen. Både i Kiel og Århus har de tatt seg til gullfinalen som eneste norske båt. I ungdommenes seil-OL, Youth World Sailing, hadde de stang ut i flere seilinger og endte på en 17. plass. 

I tillegg er det arrangert seilcamp for ungene i bygda vår. Over hundre har vært innom i løpet av sommeren. 

Det er fortsatt sommer når dette skrives, men at det er fullt på brygga med blide seilere som skal ut til Steilene denne høsten, det er garantert.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.