Vantage Sailing

Utviklet digitalt treningsverktøy

Vår lørdagsgjest Nicolai Jacobsen har utviklet en app for trenere, seilere, arrangører og media: Vantage Sailing. 

Publisert Sist oppdatert

Moth seileren Nicolai Jacobsen har parallelt med studiene på Northeastern University utviklet en app som skal gi trenere og seilere et unikt verktøy for å analysere seiling, trim og utstyr. Appen, som heter Vantage Sailing, blir tilgjengelig på Apple, Android og web senere i år. Appen viser hvor og hvordan en seiler presterte bedre eller dårligere enn konkurrenten og vil også kunne knyttes opp mot båtens polardiagram.

Samarbeid med Norges Seilforbund

Så langt har en gruppe utvalgte seilere og trenere testet appen, blant annet det norske ILCA 7 landslaget. Verktøyet ble brukt for å analysere flere treningsøkter før OL, med oppsiktsvekkende resultater. Appen har også blitt testet av flere av verdens ledende Moth seilere og interessen for appen er stor.Foruten å være et nyttig instrument for trenere og seilere håper også Nicolai at data og Vantage algoritmen kan bidra til å gjøre det enklere og mer spennende for publikum og media å følge seiling.

Lanseres i løpet av høsten

Appen skal lanseres offisielt i løpet av høsten og vinteren. Base versjonen av appen vil være gratis å laste ned og bruke, med mer avansert funksjonalitet tilgjengelig gjennom abonnement. 

Nicolai Jacobsen har sikret seg rådgivere som er sentrale i internasjonal seiling.—