Informasjon fra Norsk Bavaria Klubb

Hvilken start på året!

Det har vært en fantastisk start på sesongen, med yrende liv på fjorden og bademoro fra midten av mai, i hvert fall i Sør-Norge. Nå håper vi at det holder gjennom hele sommeren …

Svenn Erik Forsstrøm • Vår og forsommer er en aktiv og veldig hyggelig periode for båtfolk. Det gjelder også i Bavariaklubben. Temamøte om vårklargjøring og handlekveld hos Maritim Båtutstyr på Slependen har blitt en årlig gjenganger. Tusen takk til Jan Iverin, som villig deler sine store kunnskaper med oss! 

I øst og vest har vi hatt den årlige riggsjekk-helgen. Dette er svært populære tiltak, og det var mange som fikk kontrollert riggen og utført nødvendige arbeider. Tilgang til lift gjør det så mye enklere og tryggere. I vest er det gjennomført et vellykket Bavariatreff i maksvær. Se egne omtaler av disse arrangementene.

I skrivende stund er det fem båter som har meldt seg på spennende, felles rundtur i Skagerak i juni. Det tikker inn påmeldinger av Bavariaer til Færderseilasen og vi ser frem til hyggelig samling på Bavaria-brygga i Tønsberg. Reportasje fra disse aktivitetene kommer i neste nummer.

Over sommeren ser vi frem til Bavariatreffet i øst og høsttreffet i vest helgen 6.- 8. september. Havn og restaurant i idylliske Son er reservert og fint vær er bestilt. Det blir som vanlig samling i sør og nord fredag ettermiddag med uformell tilbringerseilas lørdag formiddag til Son. I Son blir det bryggemingling, avslappende aktiviteter og gode muligheter til å bli kjent med og utveksle erfaringer med andre Bavaria-seilere og inviterte samarbeidspartnere. 

Høsttreffet i vest er nok en gang lagt til fantastiske Bekkjarvik med tilbringerseilas, bryggemingling, etc. og middag på gjestgiveriet. Invitasjoner til arrangementene er sendt ut, vær raske med å melde dere på!

Men nå er det først sommer, ferie og seiling som gjelder! Vi ønsker alle god vind og bra vær, og at man unngår uhell og problemer. Husk å heise klubbvimpelen, da er det lett å ta kontakt og du er om nødvendig sikret god hjelp fra gode Bavariavenner.

Bavariatreff i vest

Jan Geir Rasmussen • Bavariatreffet ble en flott samling. Vi var denne gangen veldig heldige med været. Strålende sol, men litt lite regatta-vind. Likevel var det nok til at vi endelig fikk seilt en regatta. Vi møttes på Råna fredag kveld til hyggelig og sosialt samvær. Lørdag mobiliserte vi for regatta med målgang i Strusshamn. Vi fikk en trivelig ettermiddag og kveld i Strusshamn. God mat og mange fine diskusjoner og samtaler utover kvelden. Honnør til alle som bidro til at det ble en hyggelig samling!

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.