BEST: Grimstad Seilforening gikk til topps i første runde av Seilsportsligaen.

Best på fart og båthåndtering

— I går var det å holde øynene ut av båten. I dag har det dreier seg om fart, mener Grimstad seilforening.

Publisert Sist oppdatert

Det tok litt tid før vinden stabiliserte seg fra sør etter at de første seilaser ble seilt på nordavind, men når sønnavinden kom ble mesterskapet gjennomført svært effektivt. Det ble fire runder i går og fem runder i dag for eliteserien.

Utover ettermiddagen var det en stabil vind på rundt 3-5 ms som ga perfekte seilforhold.

Publikums sport

Regattaen ble holdt fra sukkerbiten, midt mellom Munch-museet og operaen. Med sommertemperatur i lufte ble det folksomt rundt seilarenaen. Det ble korte og intense seilaser på ca 15 minutter. Små feil ble straffet hardt. Tross tette dueller ble det minimalt med fysisk skade, men en av båtene gikk på grunn rett utenfor bryggekanten av Sørenga.

Grimstad best

– Seilerne fra Grimstad hadde øvd inn rulleslag som dommerne satte spørsmålstegn ved. De tok tak i luka for å få et høyere moment av kroppsvekten som gjør at båten akselererer ut av slagene. De ble i et kort øyeblikk satt opp med disk i en av seilasene, men klasseregelen tillater denne metoden, så seilerne slapp med skrekken. Skipperen på laget, August Austefjord ble norgesmester i E-seiling i 2021, og tok sølv i år.

– E-seilingen har gjort meg til en bedre taktikker, og gitt meg bedre forståelse av det som skjer på banen. Min erfaring fra e-seiling gjør det enklere å ta riktige beslutninger, sier mesteren til SEILmagasinet.

Grimstad startet svakt med en fjerdeplass, med hadde bare første og andreplasser i de påfølgende seilaser. BI Athletics Seiling seilte også meget bra, og endte bare tre poeng bak. Stavanger Seilforening imponerte også. De havnet fem poeng bak vinnerbåten.

Thriller i førstedivisjon

Larvik hadde hele fem førsteplasser og to andreplasser før siste seilas, og var suverene. Oslo Seilforening startet svakt i går med en andreplass i første seilas etterfulgt av en sisteplass i andre. Men etter det skjerpet de seg og hadde en fantastisk seiers rekke. I siste seilas møtte de Larvik, og her tabbet Larvik seg skikkelig ut. De lå bakerst, mens Oslo tok ledelsen, men Larvik avanserte en plass, akkurat nok til å vinne med ett fattig poeng.

Trondhjems Seilforening seilte også jevnt bra, og slo Ran som startet så bra.

RESULTATER: De fem beste lagene i eliteserien og i førstedivisjon.

Du finner alle resultatene her.

FARGERIKT: 10 J/70 var med å farge Oslo i helgen.
TEAMWORK: Oslofjorden Seilforening imponerte.
HÅNDTERING: Det ble mange jibber i løpet av helgen.

.

SØRENGA: Vinden var skiftende mellom høye bygninger og store cruiseskip.
PUBLIKUM: Banen ble lagt så nær brygga at publikum kunne ha kastet stein på seilerne.
VINDSKYGGE: Høye cruiseskip skapte også utfordringer. Vinden akselererte rundt hekken på danskebåten.