REGATTA: Sooningen blir seilt fra Son innenfor Hurum, Holmestrand og Horten.

26 båter på kryss og tvers i Ytre Oslofjord

Lørdag arrangeres det en ny regatta fra Son, hvor det først og fremst er lokale seilere som deltar.

Publisert Sist oppdatert

Sooningen arrangeres for første gang. Son har tidligere vært utgangspunkt for Hollænderseilasen som seiles neste helg. Hollænderseilasen er flyttet til Holmestrand.

– Sooningen vil være en regatta for de som ønsker å måle krefter i skarp konkurranse med andre gode seilere, men også for de som vil kjenne på seilglede og kappseilas og som fremdeles kan ha en hyggelig seilas selv om de ikke kommer først, skriver foreningen på sin nettside.

Lokale båter

Flest shorthandedseilere påmeldt, 10 av de 26 båtene. Derretter åtte båter i Nor Rating. Regattaen har også en klasse for klassiske båter, singlehanded og turklasse uten spinnaker. 13 båter, halvparten av de påmeldte er fra Son. De resterende er stort sett fra Indere Oslofjord, bortsett fra en fra Tønsberg og en fra Drammen. Hvor er båtene fra Moss, Horten, Holmetsrand og Åsgårdstrand?

SON: Seilere i Son ønsker seilbåter tilbake i havna.
SOONINGEN. Regattaens lengste bane på 41 nm.. Start og mål er inne ved Son.

 

VIND: Det ser ut til å bli nok vind på lørdag.

Lørdag kveld i land

Arrangøren har en intensjon om at båtene skal være i mål mellom klokken 15 og 17. Det er utarbeidet fire banealternativer, fra 18 til 41 nautiske mil. Alle med en avslutning inne i Mossesundet. Banene vil gi mange korte strekk som betyr mye seilhåndtering. Soloseilerne vil få kjørt seg.

 

Meldt vind

Det blir en flott lørdag morgen, men det vil ikke vare. Ifølge prognosene vil det komme regn og mer vind på ettermiddagen. Med vind fra sydvest, som vrir til syd, så blir det mye slør, og det vil gi høy fart. Sjansene er derfor stor for at båtene vil seile den lengste banen, eller den lengste, begge med bane på tvers av fjorden.

Mer om Sooningen her