X-Yachts med havgående tur- og en ekstrem regattabåt

Den norske forhandleren er sentral i X-Yacht systemet og presenterer spennende nyheter på Båter i Sjøen. Otto Backe er vår lørdagsgjest

Publisert

Seilmagasinet var invitert ombord i en ny XC47 som i disse dager er utstilt på Båter i Sjøen. Otto Backe redegjorde for hva som har skjedd på designsiden etter at Niels Jeppesen forlot X-Yachts og ble huskonstruktør for Arcona. Designet på dagens X-båter utføres av  et in-house design team som har utviklet merkevaren i en annen visuell retning enn båtene vi var vant med fra Jeppesens tegnebord. Dette har blant annet ført tll XC47 der vi fikk lov til å gjøre dette intervjuet.

Designers inntrykk av XR41 som skal vises for første gang i Dusseldorf i januar.

Den spennende XR41 som så langt bare eksisterer på tegnebordet, blir X-Yachts satsing på en rendyrket regattabåt. Backe gir oss et interessant innblikk i filosofien bak den nye båten som på sett og vis bringer verftet tilbake til utgangspunktet, nemlig å skape båter som kan vinne regattaer. Nå er man der igjen, men ved hjelp av KI og et designteam samt partnere på topp i sine felt, har man skapt en båt som tar i bruk teknologiske muligheter man kanskje tidligere ikke funne forestille seg fantes i en seilbåt. Båten skal kunne plane i 6 m/sek og får et ORC måltall som er lavere enn X.41. Målet er at båten skal vinne ORC VM neste år.