Pelle P satser i Norge
Etter en periode uten representanter på det norske markedet er den svenske seiltøyprodusenten tilbake i Norge. Seilas har møtt Pelle Petterson og datteren Cecila i Oslo.
I NORGE: Pelle Petterson sammen med barnabarna Sanna og Elin , og Pelle P-designer og datteren Cecilia Petterson.
Seiltøyprodusenten Pelle P vil forsterke sin posisjon igjen på det norske markedet, og har engasjert Eivind Sydtskow i Oslo og Jane Fredly i Bergen som representanter i Norge. Begge har lang erfaring innenfor salg og markedsføring, og stor kunnskap om Pelle P sine produkter, skriver Cecilia Petterson i en pressemelding.
Cecilia Petterson er datteren til den verdenskjente seiler- og båtdesigneren Pelle Petterson, som har vunnet flere VM-titler og OL-medaljer. Mest kjent er han nok som industridesigner og opphavsmannen til flere klassikere, deriblant Maxi-båtene og flere bil- og motorsykler.
Cecilia, som vokste opp med sjøen og seilingen som en naturlig del av livet, begynte allerede som barn å teste ut forskjellige plass med tanke på seiling og sjøliv.
Etter å ha tatt herreskredderutdanning og studert ved blant annet Fashion Institute of Design and Merchandising i USA, skapte Cecilia i 2002 varemerket Pelle P. Før dette jobbet hun frilans for norske og svenske klesfabrikanter, deriblant Odlo og Tenzon.
Teknisk og fritid sidestilt
De første årene besto Pelle P-kolleksjonen av teknisk seiltøy. Så, på grunn av stor etterspørsel, kom fritidsklær mer og mer på banen. Gradvis begynte kundene å etterspørre helårsklær, og for to år siden lanserte Pelle P sine første vinter- og skikolleksjon. I dag består Pelle P sin kolleksjon av 50/50 teknisk seiltøy og fritidstøy.
– Det vi selger mest av er tøy som befinner seg midt mellom det veldig tekniske og det rent fritidsbaserte. Mange av kundene seiler nødvendigvis ikke så mye, og vil ha klær som både gener seg til en og annen seiltur, men også til å gå med på fritiden, forklarer Cecilia, som vi møter sammen med sin far under Oslo Water Games.
Inspirert av skiklær
Kravene til teksnike klær endres hele tiden, men det som går igjen er viktigheten av bevegelighet og lufting.
– Skiklær var tidlig ute med funksjonelle løsninger som god pusteevne, mens kombinasjonen av pustende og vanntette materialer først kom inn i seiltøyproduksjonen rundt år 2000. Evnen til å slippe ut fuktigheten er nok den funksjonen som har forbedret seg mest de siste ti årene, sier Cecilia.
Nye krav på 90-tallet
Det var i forbindelse med Whitbread-seilasene i begynnelsen av 90-tallet at seilerne for alvor begynte å fokusere på viktigheten av funksjonelle klær.
– Tapede sømmer, hvordan plaggene skal sys for å holde tett, samt fokus på dette med å ha lag på lag med klær, og ikke bomull innerst med mer, begynte å komme for alvor, understreker Pelle.
– Men samtidig skulle ikke bekvemmeligheten kompromissere med sikkerheten., fortsetter seillegenden, som også husker at det var snakk om å bruke hjelmer i America’s cup.
Startet i 2002
Ideen om å starte på egenhånd kom i 1999.
– Vi hadde joe et bra varemerke allerede i familien, nemlig pappa, ler Cecilia.
Ikke bare hadde faren et kjent nevn, men også verdifull erfaring som bruker av seiltøy.
– Jeg fikk beskjed fra min far om at form og funksjon er det viktigste, enten det dreier seg om teksnik seiltøy eller sporty fritidstøy. Passform og funksjon er viktig, mens designet er smaksak, fortsetter datteren.
Klar for 2012
Årets sommerkolleksjon var preget av sterke farger, og hadde sommer og sommerfarger som tema. Nylig lanserte produsenten neste års vår og sommerkolleksjon.
Fra ideen om et nytt produkt oppstår til det er ferdig produsert tar det rundt ett og et halvt år.
– Så da gjelder det jo holde l ideene hemmelige overfor konkurrentene i denne perioden, smiler Cecilia, som avslører at America’s Cup og Volvo Ocean Race er blant prioriteringene.