START: «Wild One« hadde en god start på Shetland Race.

Raskest tilbake, men holder det?

– Det var synd forholdene ikke holdt hele veien, sier Knut Berg-Jacobsen, etter å ha krysset mållinjen utenfor Bergen, etter andre etappe av Shetland Race.

Publisert Sist oppdatert

– Vi hadde en fantastisk start i går, og fløy fra feltet, men det holdt ikke hele veien. Vi seilte oss inn i lettere vind, mens de bak kommer i høyere fart, sier Berg-Jacobsen på telefon fra Pogo 12.50 «Wild One». De brukte 27 timer og 29 minutter over Nordsjøen, og ble raskest. «Wild One» var nest raskest på første etappe, bare slått av VO 60 «Lolmao» med under en time. «Lolmao» returnerte til Bergen i går, fordi mannskapet måtte være på jobb i dag.

FØRST: «Wild OneB krysser mållinjen.
MÅL: «Wild One» var første båt i mål av andre etappe.
START: «Wild One» klar for start av første etappe på Shetland Race.
RASKEST: VO60 «Lolmao» var sein over startstreken, men tok kjapt igjen feltet.

Trenger riktige forhold

– Vi koser oss på slør i litt vind, og båten er fantastisk når den planer. Den kan gå ekstremt fort, men det er ikke ofte vi får ideelle forhold, forteller Berg-Jacobsen. Det ble kryss til Shetland, og lens hjem.

Berg-Jacobsen har seilt båten til Bergen for å delta i regatten. Ferieseilingen blir på Sørlandet.

– Drømmen er å delta i Fastnet Race, avslører Knut Berg-Jacobsen.

Seilt hjem fra Stillehavet

– Jeg drømte om en Pogo, men leveringstiden er lang. Da en bruktbåt dukket opp i Fransk Polynesia, så ble det kjøp. Å sende den på skip ble for dyrt, og på turen hjem til Norge kom Covid 19, men det er en egen historie, sier Knut Berg-Jacobsen som bor i Asker og seiler for KNS.