PUIG WOMAN´S AMERICA'S CUP

PUIG WOMAN´S AMERICA'S CUP

Svensk dominans i Barcelona

 Vant alle dagens fire seilaser i Puig Women´s America's Cup

Publisert

Det svenske laget som er en del av Artemis Racing leverte seiling av topp kvalitet i dag, under forhold som var krevende med varierende vind med store vindskift og trykkforskjeller. De ledet ikke alltid fra start, men seilte seg opp ved gode strategiske valg og god båthåndtering, der de var konkurrentene overlegne. 

Mye trening i simulator og båt

Svenskene med de olympiske sølvvinnerne i 49erFX Vilma Brobeck og Rebekka Netzler i spissen har trent mye i Irland der Artemis Technology har sin base. Dette selskapet utvikler teknologiske løsninger for effektiv maritim transport, basert på foiler. Her har jentene kunne trene med simulator samtidig som de har hatt tilgang til en AC40 . De er derfor trolig det best forberedte laget i pulje B som består av inviterte lag fra Spania, Nederland, Australia, Canada og Tyskland foruten Sverige. A består av lag fra AC nasjonene New Zealand, England, Italia, USA, Sveits og Frankrike.

«Artemis Racing»

 Klar for semifinale

Sverige er etter dagens seilaser kvalifisert til semifinalene sammen med Nederland og Spania. Pulje A skal seile de siste fire seilasene i sin kvalifisering i morgen før de tre beste lagene fra hver pulje møtes i semifinaler torsdag og fredag. De to beste skal deretter avgjøre Womens Puig America's Cup i en winner take all finale søndag.