FORNØYDE: Sigurd Boasson og Rune Wiborg i Sun fast 3300 «Miina».

Som fjerde båt til Madeira

Sigurd Boasson og Rune Wiborg har fullført første etappe av Transquadra, og er godt fornøyde.

Publisert

Den norske Sun Fast 3300 «Miina» krysset målstreken åtte timer bak vinneren av klassen, etter åtte dagers seiling. Sun Fast 3300 har høyt måletall, så plasseringen falt til en 8. plass på korrigert tid. 

VINNEREN: JPK 1030 «Ose» vant første etappe av klassen.

Svakere start

– Vinneren var bede i Biscaya, og kom bedre posisjonert ut derfra. Vi havner nok litt bakpå derfra, men kom tilbake på hesten når vi kom oss litt ned på kysten av Portugal, fortelle de norske seilerne til SEILmagasinet. 

Dette er først gang de seiler så langt og lenge. 

– Tar med oss massivt med erfaring og rutine. En kombinasjon av å se det korte og lange bilde er viktig, er oppsummeringen fra Madeira. 

Vinneren av klassen ble JPK 1030 «Ose» med Eric Guigne og Tango Caron. 

To etapper

Nå skal «Miina» på land, og stå der til februar da andre etappe av regattaen starter. 

– Vi skal nå nyte at vi faktisk er på øvre del av listen i dette steke feltet av rutinerte offshoreseilere og så skal vi finstudere racet i neste uke. Vi fungerer knallbra som team og jobber godt sammen. Så foreløpig tenker vi å videreutvikle oss til neste etappe. Vi er minst like ambisiøse nå, forteller seilerne far Madeira. 

Transquadra

Transquadra, en regatta over Atlanterhavet, i to etapper for shorthandedseilere. 

For å seile må du være over 40 år. Det er også en grense på hvor stor båten kan være. Det er en øvre grense på båtens måletall. Det gjør at båtene blir mer like i størrelse. Målesystemet er IRC. 

Regattaen arrangeres for 11 gang, og det er 47 båter med, og 74 seilere, 20 singlehanded og 27 doublehanded. Hele 51 av seilerne deltar for første gang.

Det er to startsteder og to etapper. Foruten start fra La Turballe er det også start fra Marseille for båter i Middelhavet. Bare fem av deltagerne seiler fra Middelhavet.

Første etappe går til Madeira. Estimert anløpstid er 19. juli. Etappen er på 1100 nautiske mil. Der vil båtene ligge til 1. februar. Da starter andre etappe, over Atlanterhavet til Martinique. Andre etappe er på 2700 nautiske mil. Transquadra arrangeres annet hvert år. 

.

.