Fjæras gourmetbord
Det er et paradoks at gourmetbevisste utlendinger kommer til Norge for å plukke og spise snegler og skjell i fjæra, mens vi selv har en tendens til å overse disse fordi vi ikke vet hvordan vi skal tilberede dem eller synes de ser merkelige ut. Et lynkurs i tilberedning av de noe mindre kjente variantene av sjøens delikatesser var alt som skulle til for å snu skepsis til fasinasjon.
Vi tok med oss sjømatspesialist og Østmarkseterens kokk Egil Nordeide, også kjent som «messe-kokken» fra «Sjøen for alle» og «Båter i sjøen», til sitt sommerparadis ytterst på Hurumhalvøya. Her har Nordeide tilbrakt de fleste somrene siden barndommen. Han vet derfor godt hva som skjuler seg av tilslørte godbiter mellom de blankskurte rullesteinene.
Lek og matauke i ett
Gullabonnement
Blad og digital
899,-
pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner
BESTILL HER