RÅTT OG GODT: Kråkeboller.
Fjæras gourmetbord.
STRANDSNELGER: Disse smakfulle godbitene finner du nesten overalt!
SÅ ENKELT; SÅ GODT: Kongesenglene fanges med teiner et steinkast utenfor stranden. De kokes i sjøvann og serveres med en majonesblanding.
KAMSKJELL: Ta ut innmaten med kniv.
ØSTERS: En godt gjemt hemmelighet i norske fjorder, som spises rå.
LYNKURS: Egil Nordeide viser Ørjan Krogh Hansen hvordan man tilbereder kombinasjonen av hjerte- og blåskjell.
EKSOTISK: Grillede knivskjell smaker knallgodt med basilikumsmør.

Fjæras gourmetbord

Det er et paradoks at gourmetbevisste utlendinger kommer til Norge for å plukke og spise snegler og skjell i fjæra, mens vi selv har en tendens til å overse disse fordi vi ikke vet hvordan vi skal tilberede dem eller synes de ser merkelige ut. Et lynkurs i tilberedning av de noe mindre kjente variantene av sjøens delikatesser var alt som skulle til for å snu skepsis til fasinasjon.

Publisert Sist oppdatert

Vi tok med oss sjømatspesialist og Østmarkseterens kokk Egil Nordeide, også kjent som «messe-kokken» fra «Sjøen for alle» og «Båter i sjøen», til sitt sommerparadis ytterst på Hurumhalvøya. Her har Nordeide tilbrakt de fleste somrene siden barndommen. Han vet derfor godt hva som skjuler seg av tilslørte godbiter mellom de blankskurte rullesteinene. 

Lek og matauke i ett

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER