RÅTT OG GODT: Kråkeboller.
Fjæras gourmetbord.
STRANDSNELGER: Disse smakfulle godbitene finner du nesten overalt!
SÅ ENKELT; SÅ GODT: Kongesenglene fanges med teiner et steinkast utenfor stranden. De kokes i sjøvann og serveres med en majonesblanding.
KAMSKJELL: Ta ut innmaten med kniv.
ØSTERS: En godt gjemt hemmelighet i norske fjorder, som spises rå.
LYNKURS: Egil Nordeide viser Ørjan Krogh Hansen hvordan man tilbereder kombinasjonen av hjerte- og blåskjell.
EKSOTISK: Grillede knivskjell smaker knallgodt med basilikumsmør.

Fjæras gourmetbord

Det er et paradoks at gourmetbevisste utlendinger kommer til Norge for å plukke og spise snegler og skjell i fjæra, mens vi selv har en tendens til å overse disse fordi vi ikke vet hvordan vi skal tilberede dem eller synes de ser merkelige ut. Et lynkurs i tilberedning av de noe mindre kjente variantene av sjøens delikatesser var alt som skulle til for å snu skepsis til fasinasjon.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

99,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER