RIKTIG VEKT, FEIL STØRRELSE: Denne og flere andre av vestene viser hvor viktig det er å se på vestens størrelse. Det er ikke nok at personens vekt er innenfor vestens vektområde, som i dette tilfelle er 60-90 kg, mens Stine veier 60 kg. En flytevest ...
TESTMANNSKAP: Stine Marie Rofeldt, Tom André Christoffersen, Anna Tori Ween Petersen og Alexander Zaborowski. Johan J. Petersen var med som vestekspert.

Flyt riktig

Selv gode flyteplagg fungerer dårlig når de er for store og løse på kroppen, erfarte vi da vi testet flyteplagg i april.

De siste ti årene har 254 personer omkommet på sjøen. 206 av disse har vært uten flyteplagg. Vi ser at barna er flinke til å bruke redningsvest, men fortsatt er det mange som ikke bruker flyteutstyr. Det finnes et hav av flyteutstyr å velge mellom. Riktig størrelse er like viktig som antall kilo flyteplagget er beregnet for. Det lønner seg å tenke gjennom hva du skal bruke plagget til, og å prøve ulike vester/plagg i butikken. Skal du bruke det til padling, roing, offshore regatta, yrkesbruk, i kystnært farvann og så videre?  

Vi anbefaler også å prøve flyteplagget i vann etter kjøp, det gir nyttig kunnskap om funksjonen. For oppblåsbar vest tar man da av utløsermekanismen og blåser opp vesten manuelt. 

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER