SANK: Mye tyder på at rorakslingen ble slått løs i toppen, og at krefter fra roret brakk opp rorakslingen og området av skroget rundt. Det skapte et så stort hull at det ikke lot seg tette.
SØSTERBÅT: Sweden Yacht 45 har et meget godt rennomé, og det seiler flere slike båter i Norge. Her en søsterbåten til båten som sank.

Sank etter rorhavari

I september mistet en Sweden Yacht 45 roret i Det indiske hav. Den sank. Heldigvis var det andre båter i nærheten.

Publisert Sist oppdatert

Sweden Yacht 45en «Ciao» deltok i World ARC Rally, en turregatta verden rundt, og mannskapet på to var heldige med å ha mange båter rundt seg da ulykken skjedde. De sendte ut en PAN PAN-melding etter å ha seilt på en drivende gjenstand eller en hval. Kollisjonen ødela roret slik at båten tok inn vann. Hele rorstammeinnfestingen ble revet av og skapte en stor lekkasje. Manskapet hadde ingen sjanser for å få unna vannmassene med båtens pumper. Hendelsen fant sted 40 nm øst, nordøst for Cocos-øyene utenfor Australia.

«Ciao» sendte straks ut en Pan Pan-melding som ble hørt av tre av de andre World ARC-deltagerne som befant seg i nærheten; «J’Sea», «Spirit of Alcides» og «Umineko». For å redusere vannlekkasjen berget Srecko og Olga om bord i Sweden Yachts 45-en seilene og båten ble tatt på slep av «J’Sea». Kursen ble satt mot Cocos-øyene.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER