HVOR BRA KAN ET SEIL-TEAM BLI?
TEAM-LEDER: Andreas Wettre er skipper og team-leder om bord i X-35-en «Bilbo». Han arbeider også profesjonelt med teambuilding i firmaet The Performance Group.
BESLUTNINGER: Det er «sjefen» om bord som må skjære igjennom når det er umulig å finne gode beslutninger.
SUBTEAM: Det finnes flere subteam om bord. Et subteam skal ha fokus på å få båten til å seile optimalt uansett hva som foregår om bord. Et annet team har ansvaret for at seil skal trimmes og skiftes optimalt.
NÅR NOE GÅR GALT: De kanskje vanskeligste beslutningene som skal tas om bord, er når noe ikke går etter planen ? når for eksempel spinnakeren tvinner seg.
KONTINUERLIG GRUPPELÆRING
LEDERSKAP
BILBO: Selv om BILBO-teamet har fokus på arbeidsoppgaver om bord, er resultatet at de stadig også klatrer på resultatlisten. (Foto: Axel Nissen-Lie).

Skap et optimalt team

Skap et team som fungerer optimalt. Da får du energi av å være med i det. Et godt team gjør alle medlemmene, også lederen, mye bedre enn hva de er alene. Å lede et team i næringslivet har mye til felles med det å lede et team om bord i en båt.

Publisert Sist oppdatert

Hvor bra kan et team bli?

Med et stort konkurranseinstinkt vil man vinne. Seilere og ledere vil vinne. Mange ledere jobber mye, veldig mye, og de fleste seilere med ambisjoner bruker mye tid (og penger) på å optimalisere båt og utstyr. Tenk så ergerlig å ha brukt en uke på å finslipe skroget for så å rote bort hele regattaen på å tvinne spinnakeren rundt forstaget og miste 10 plasser i rundingen av merket.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER