Test av MOB-utstyr

mann_over_bord_oppslag_20669
RESCUESLING: Denne er festet til båten med et 30 meter langt tau. Produktet gir ekstra oppdrift, og det egner seg for å heise personen opp fra vannet.
STRAMT: Båten drev raskt unna og tauet lukket åpningen. Det gjorde det vanskelig å entre Rescueslingen. Dette må båtføreren være klar over.
FARLIG: Båten drev raskt, og det gjorde det ubehagelig å henge etter. Hadde farten vært større, kunne det vært farlig.
UBEHAGELIG: Alt redningsutstyret gjør det vanskeligere for personen i vannet å hjelpe til. Å bli heist fra mastetoppen kan være farlig på grunn av pendeleffekt. Det kan løses ved å binde en ring til vantet.
SKJØT: Med en snapsjakkel på storseilskjøtet var det enkelt å bruke det. Rescuesling burde hatt en løkke for feste. Personen i vannet løste problemet ved å slå en knute.
FALL: Om du bruker fallet, så slå en stoppeknute i enden. For oss forsvant fallet nesten inn i masten. Å heise en person med vinsjen er tungt, særlig med små vinsjer.
MANØVRER: Før båten til personen i vannet, ikke dra vedkommende inn. Lag en løkke på tauet og fest fallet i den. Det er komplisert for personen i sjøen å gjøre dette.
BADELEIDER: Den enkleste måten å komme om bord er via hekken. Det er fordel med en fastmontert leider som personen i vannet kan få tak i selv.

Hold deg om bord

Alle snakker om flytevest, men for å overleve må en person som har falt over bord, bli funnet og komme seg om bord. Vi har sett på MOB-utstyr.

Publisert Sist oppdatert

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

99,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER