POGO44: Aegean 600 ble et mareritt for mannskapet på «Heaven».

Tragisk dødsfall under Aegean 600

Sommerens store regatta I Hellas endte ikke godt for Pogo 44 «Heaven».

Publisert

Aegean 600 er en 600 nm lang regatta mellom øyene i Hellas. Regattaen startet 7. juli og de raskeste båten er alt i mål. 68 båter deltar. 

Problemer med spinnakeren

På vei mot passeringspunktet Kassos slet mannskapet om bord på Pogo 44 «Heaven» å få kontroll på spinnakeren. Fra fordekket falt to av mannskapet over bord da de forsøkte å få kontroll på seilet. 

Mannskapet om bord fikk raskt satt i gang mann over bord prosedyren, og fikk tilkalt hjelp. Etter 7-8 minutter fikk mannskapet om bord den første av de som falt over bord. Han var påført alvorlige skader. Ett minutt seinere var begge tilbake på dekk. 

LØP: Regattaen er på 600 nm mellom øyene i Hellas.

På grunn av personskaden ble redningshelikopter tilkalt. 

Bevisstløs

Mannskapet fikk ingen respons fra den ene som hadde falt over bord, og etter gjentatte livreddende forsøk, så ble løsningen at et kystvakt skip fikk hjulpet «Heaven» til havn på Kassos.

– Vi antar at vår lagkamerat ble truffet av roret, sier skipper Andrii Prokopenko i en pressemelding fra arrangøren. Det var mye blod i vannet etter sammenstøtet, og vi gjorde det vi kunne for å redde vårt mannskap. Vi er helt knust av denne tragiske ulykken, sier skipperen. 

RASKEST: Trimaranen «Zoulou» satte ny banerekord
DANSK: Aksel Magdahl navigert «Trifork L4» mellom øyer og skjær i Hellas.
RASK: Juan K 88 «Lucky» var raskest av enskrogsbåtene, men det ble ingen rekprd.

Ny rekord

Det var mye vind under årets regatta, og trimaranen «Zoulou» satte ny banerekord. 70-foteren brukte bare 37 timer, 18 minutter og 52 sekunder. Det gir en snittfart på 16,2 knop. 

Aksel Magdahl var med å seile. Han seilte på VO70 «Trifork L4» som krysset mållinjen som andre enskrogsbåt. Først over linjen ble Juan K «Lucky». De havnet i lite vind før mål, noe som at de ikke klarte å slå banerekorden på 45 timer.