PALMA: Tre katamaraner og seks enskrogsbåter skal testes på Mallorca denne uken.

Klart for andre runde av Årets Båt-testing

En knippe spennende båter ligger klare for vurdering på brygga i Palma på Mallorca.

Publisert Sist oppdatert

Første runder testing ble gjort i Kiel i september. Nå skal resten av de nominerte båtene testes i Middelhavet, og for første gang gjør vi det fra Palma. I de senere år har vi vært i Port Ginesta syd for Barcelona, men America’s Cup gjør det vanskelig i år.

Tøft for bransjen

Ikke alle båtene som er nominert vil dukke opp i Palma. Wauquiez 55 blir ikke ferdig. Moody 48 DS har sagt nei takk. Eieren av båten lar seg tydeligvis ikke overtale. Det er synd, for 48-foteren er en båt som er egnet for Norge. Det er også trist med Wauquiez 55. Det er en svært spennende båt fra et kvalitetsverft.

Det er tøffe dager for bransjen, og det kan være en av grunnene til at to av båtene ikke dukker opp.

NY: J/Boats har bygget to J/40. Den første er i USA og denne er den eneste så langt i Europa. Grunnprisen på J/40 er 4 620 000 kroner inkludert moms
CONTEST 63CS: Prisen er så langt ukjent.
PALMA: Club Swan 43 er på plass, og cockpiten er diger. Prisen på 43-foteren er hele 820 000 euro uten moms.

Raske enskrogsbåter

J/40 og ClubSwan 43 er to båter som ingen vil si nei takk til å seile. Swan ønsker å nå nye kunder med sin nye 43 foter, en båt som kan beskrives som en moderne Landmark 43. Dette er en båt skapt for regattaer som Fastnet Race.

J-Boats var tidligere sette på som nytenkende og moderne. Tidlig ute med vakuumstøping av skrog, asymmetrisk spinnaker og baugspryd. I dag representerer verftet mer tradisjonelle verdier. Ett ror og litt smalere skrog. Dette er en båt for dem som mener at utviklingen har gått for langt.

Det blir ikke feil å seile Contest 63 heller. Det blir spennende å se om den kn måle seg mot Hallberg-Rassy 69.

HANSE 360: Prisen starter på 2,7 millioner kroner.
DUFOUR 44: W-Yachts markedsfører Dufour 44 til 4,6 millioner kroner.
FAMILIETURSEILERE: Sun Odyssey 350 ved siden av Hanse 360. Riggene er temmelig like. Sun Odyssey 350 skal få en prislapp som starter på 2,6 millioner kroner.

Tre famileseilere

Dufour 44 og Sun Odyssey 350 ble begge presentert på Boot i januar. Nå får vi endelig seilt båtene. Dufouren har også funnet veien til Norge og ble vist frem på Båter i Sjøen. Dette er en båt med nye løsninger verdt å teste ut. Sun Odyssey 350 minner mye om forgjengeren Sun Odyssey 349, som ble en stor suksess. Nyheten har vokst litt i bredden, og har Jeanneaus «Walk around» cockpit. Det blir spennende å se hvordan dette fungerer i en 34-foter.

Vi skal også seile Hanse 360, en båt vi alt har testet i Norge. 

LAGOON 43: 43-foteren skal få en pris på 518 700 euro uten moms.
Prisen på Nautitech 44 Open tipper over en million euro uten moms.
SEAWIND 1170: Prisen er på rundt 470 000 euro uten moms.

Tre katamaraner

Det er katamaraner som selger best. For to år siden vant Nautitech 44 Open. Nå skal vi teste nye 48 Open, en båt som bygger videre på kvalitetene til 44. Lagoon 43 er også en spennende båt. Heitmann Marine har i høst solgt to slike til nordmenn.

Australske Seawind har også en nyhet. Seawind 1170 er 39-fot som kn være attraktivt for dem som ønsker å ikke gå for stort.