Mistet riggen igjen

Alinghi Red Bull får to tøffe døgn før regattaen settes i gang på torsdag.

Publisert Sist oppdatert

Den sveitsiske America’s Cup-utfordreren mistet riggen under trening 20. August, to dager før sirkuset åpner i Barcelona. Masten sviktet da laget var ute å trente under moderate forhold. Det var lite sjø, og en vind på 12 knop fra syd. Det sveitsiske laget skal møte det franske laget i første seilas som starter kl 14.00 på torsdag. 

Entype-mast

Riggen er en del av hva som er likt på lagenes båter. Lagene bygger masten etter en entype-regel, men kan gjør forsterkninger. I juni mistet Alinghi Red Bull også masten, og det satte et sjokk i de andre lagene. Spørsmålet var om det var en svakhet i entype-konstruksjonen. I så fall ville lagene bli varslet om det. Slik informasjon er ikke sendt ut, og det indikerer at det var en bruker feil som var skylden for mastebrekket i juni. Det var første og eneste gangen en AC75 har mistet riggen. Nå har de gjort det to ganger. Kanskje laget har utviklet ny teknologi som riggen ikke tåler. 

MASTELØS: Den sveitsiske båten har mistet riggen nok en gang.

Hva skjer?

Så langt har ikke laget sagt noe om veien videre. Sist gang hadde de en reserve mast. Om de har fått en ny reserve mast, så har sjansene store for at de stiller til start på torsdag. Det skal ikke ha blitt skader på mannskap eller båt.